Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Απολαυστικός διάλογος Σαμαρά - Βόζεμπεργκ πριν τη διαγραφή της


Σε 21 διαγραφές βουλευτών που δεν… υπάκουσαν στην εντολή του για… ψήφο εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο 2 και βρέθηκαν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Αυτό είναι γνωστό…
Ωστόσο, η διαγραφή που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο όσο προς το πρόσωπο, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε -κυρίως η προειδοποίηση και η απάντηση- είναι μία. Της γνωστής δικηγόρου Ελίζας Βόζεμπεργκ. 

Λίγες ώρες πριν την ονομαστική ψηφοφορία, λοιπόν, ο πρόεδρος της ΝΔ, επικοινώνησε προσωπικά με την κα. Βόζεμπεργκ, γνωρίζοντας την πρόθεσή της να καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, μια προσπάθεια να την μεταπείσει.

Οι διάλογοι που ακολούθησαν είναι... εξαιρετοί!

Η κυρία Βόζεμπεργκ επέμεινε στη θέση της να καταψηφίσει, λέγοντας στον πρόεδρο της ΝΔ: «Αντώνη, άκουσε να σου πω…. Εμένα, δεν με έβαλαν στη Βουλή, ούτε επιχειρηματίες, ούτε τα κέντρα διαπλοκής, ούτε τα Media.

Με ψήφισαν οι δικηγόροι της Αθήνας, και δεν μπορώ να ψηφίσω ένα νομοθετικό «έκτρωμα», το οποίο δεν θα σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία
».

Όπως ήταν φυσικό, ο πρόεδρος τη ΝΔ ξαφνιάστηκε αρκετά και φανερά ενοχλημένος της είπε: «Και εγώ που θα το ψηφίσω, τι είμαι προδότης;» για να πάρει την εξής απάντηση: «Δεν είσαι προδότης, πρόεδρε… Παγιδευμένος είσαι…».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου