Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΟΤΕ: Φθηνότερα ως 25% τα τηλέφωνα και το ίντερνετ

O εκτελεστικός γενικός διευθυντής του ΟΤΕ, Ζαχαρίας Πιπερίδης ανακοίνωσε την πρόθεση της διοίκησης για μειώσεις τιμολογίων μεταξύ 20% και 25%.

Μειώσεις στα τιμολόγια της σταθερής τηλεφωνίας και στα συνδυαστικά πακέτα με Ιντερνετ έως και κατά 25% από τον ερχόμενο Απρίλιο προανήγγειλε χθες η διοίκηση του ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου, ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής του ΟΤΕ, Ζαχαρίας Πιπερίδης ανακοίνωσε την πρόθεση της διοίκησης για μειώσεις τιμολογίων μεταξύ 20% και 25%.

«Υπολογίζουμε ότι με βάση την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων το όφελος που θα προκύψει για τους εναλλακτικούς παρόχους θα είναι της τάξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Αναμένουμε το αντίστοιχο και για μας. Το περιμένουμε τον Απρίλιο οπότε και αναμένεται να εγκριθούν οι νέες τιμές λιανικής μας, οι οποίες υπολογίζουμε ότι θα είναι μειωμένες κατά 20%-25% για όλους τους πελάτες του ΟΤΕ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προϋπόθεση για να εφαρμοστούν οι μειώσεις στα τιμολόγια του ΟΤΕ είναι να λάβουν εγκαίρως την έγκριση τα πακέτα λιανικής του Οργανισμού από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Σύμφωνα με την διοίκηση του ΟΤΕ, εάν εγκριθεί το κοστολογικό μοντέλο του Οργανισμού, το συνολικό όφελος των μειώσεων, το οποίο προέρχεται και από τη μείωση του λειτουργικού κόστους του οργανισμού, θα περάσει στους καταναλωτές. 

Η σχετική απόφαση της ΕΕΤΤ αναμένεται τον Απρίλιο παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του ΟΤΕ πιστεύει ότι οι τιμές χονδρικής και λιανικής θα έπρεπε να εγκρίνονται την ίδια μέρα. Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή ενέκρινε χθες μειώσεις στις τιμές της χονδρικής ενώ πέρυσι αν και η έγκριση για την χονδρική ίσχυσε από την 1η Ιανουαρίου, τα πακέτα του ΟΤΕ εγκρίθηκαν τον Νοέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η διοίκηση του ΟΤΕ αναφέρθηκε και στα νέα μέτρα για τα εργασιακά, επισημαίνοντας ότι με αυτά αίρεται η μονιμότητα των εργαζομένων προ του 2005 στον Οργανισμό. Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν είναι στις προθέσεις της να προχωρήσει σε απολύσεις.

Παράλληλα η διοίκηση του ΟΤΕ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού στο εξωτερικό, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο προκειμένου ο ΟΤΕ να παραμείνει ισχυρός και ανταγωνιστικός. 

Πηγή Ημερησία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου