Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Κατασχέθηκαν πλαστά ομόλογα ύψους 6 τρισ. δολαρίωνΗ ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε πως κατέσχεσε πλαστά ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αξίας περίπου 6 τρισ. δολαρίων στην Ελβετία και εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον οκτώ ατόμων, τα οποία κατηγορούνται για διεθνή απάτη και άλλα οικονομικά αδικήματα. Η επιχείρηση, σε συνδυασμό με τις διωκτικές αρχές της πόλης Ποτέντσα στη...

νότιο Ιταλία, πραγματοποιήθηκε από τις ιταλικές και ελβετικές αρχές έπειτα από έρευνες που διήρκεσαν ένα έτος, ανακοίνωσαν πηγές της ιταλικής αστυνομίας.

Οι πλαστές ομολογίες, πάνω από το ένα τρίτο των οποίων ήταν αντίγραφα χρεογράφων του αμερικανικού δημοσίου, κατασχέθηκαν τον Ιανουάριο από μία ελβετική επενδυτική εταιρεία, η οποία τα φύλασσε μέσα σε τρία μεγάλα μπαούλα.

Οι οκτώ φερόμενοι πλαστογράφοι κατηγορούνται για παράνομη εκτύπωση πλαστών ομολόγων, παραποίηση πιστωτικών καρτών, και τοκογλυφία στις ιταλικές περιοχές της Λομβαρδίας, του Πεδεμοντίου, του Λατίου και της Μπαζιλικάτα, τόνισε η αστυνομία.

Το γραφείο της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας ανακοίνωσε πως οι εισαγγελικές αρχές της Ζυρίχης ερεύνησαν τις καταγγελίες των Ιταλών συναδέλφων τους και παρέδωσαν τα συμπεράσματά τους τον περασμένο Ιούλιο.

Το 2009, η ιταλική οικονομική αστυνομία είχε κατάσχει πλαστά αμερικανικά ομόλογα αξίας 742 δισ. δολαρίων στην πόλη Κιάσο κοντά στη μεθόριο με την Ελβετία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου