Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ημερήσια η Real News;

Η δυναμική των social media, και κυρίως του twitter, είναι τόσο ανατροφοδοτούμενη, ώστε όσοι συνεχίζουν να τα παρακολουθούν ως… μακρινοί συγγενείς, κινδυνεύουν να βρεθούν σύντομα στο περιθώριο της κοινωνικής πραγματικότητας και του εθνικού μέλλοντος.


Το Statesmen για παράδειγμα, έθεσε χθες μέσω του Twitter, ερώτημα στον Νίκο Χατζηνικολάου, για το κατά πόσο θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο να προχωρήσει και στην έκδοση ημερήσιας «Real News», τώρα που τα προβλήματα στον τηλεοπτικό σταθμό «Alter» οδηγούν στην ανεργία δεκάδες δημοσιογράφους. Σε ένα ήδη προβληματικό mediaκο περιβάλλον, όπου περισσεύει η νοοτροπία του «μπαλώματος», αντί για την υιοθέτηση μιας σύγχρονης στρατηγικής με περιεχόμενο και οπτική μέλλοντος.
«Θα το σκεφτώ. Είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα. Καταρρέουν όλα», ήταν η απάντηση του Νίκου Χατζηνικολάου, που πυροδότησε κύκλο δικτυακών τοποθετήσεων και γόνιμης ανταλλαγής απόψεων.
Η διαδραστικότητα του Μέσου είναι αυτοεπιβεβαιούμενη. Η δε δυναμική της παρέμβασής του, αλληλοτροφοδούμενη, καθώς κινητροδοτεί το ενδιαφέρον μιας μάλλον παραιτημένης κοινωνίας.
Όσοι έχουν δει την κινηματογραφική ταινία «Inception» γνωρίζουν τις πραγματικές διαστάσεις που έχει η δύναμη μιας ιδέας. Αρκεί να τη μπολιάσει κανείς στο υποσυνείδητο της κοινωνίας, στο κατάλληλο timing.
Τέτοιες «εθνικές ιδέες», πάνω στις οποίες θα μπορούσε να στηριχτεί η επόμενη Ελλάδα, μπορούν να προκύψουν από τον καθένα μας. Αρκεί να μην το βάλουμε κάτω. Έχουμε τα Μέσα στη διάθεσή μας. Να θυμόμαστε δε ότι «το μέσο είναι το μήνυμα». Μια καινούρια ιδέα, λοιπόν…


http://www.statesmen.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου