Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Απίστευτη παραποίηση της πραγματικότητας: Χρεώνουν τις πισίνες των πλούσιων Λαρισαίων σε … αγρότες από το Κιλελέρ


Αλγεινές εντυπώσεις για το επίπεδο της εν Ελλάδι δημοσιογραφίας προκαλεί το σημερινό «μεγάλο θέμα» που «αποκαλύπτει» η «σοβαρή» εφημερίδα «Τα Νέα» και το οποίο μάλιστα «χτυπάει» στην πρώτη της σελίδα.

Οι ευφάνταστοι ρεπόρτερ του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ανακάλυψαν ότι στη Νίκαια της Λάρισας υπάρχουν τριάντα πισίνες και διαπιστώνουν εξ’ αυτού « όργιο φοροδιαφυγής στον κατεξοχήν αγροτικό Δήμο Κιλελέρ, όπου τα μηνιαία εισοδήματα των αγροτών είναι – σύμφωνα με τις φορολογικές τους δηλώσεις – μόλις 132 ευρώ! 
Είναι εύλογο ότι οι πολίτες εκτός της περιοχής μας θα πιστέψουν τη μεγάλη αποκάλυψη των Νέων, αφού είναι γνωστό ότι η Νίκαια επιλέχθηκε ως έδρα του Καλλικρατικού Δήμου Κιλελέρ και θα αναρωτηθούν πόσο μεγάλοι φοροφυγάδες είναι αυτοί οι πλούσιοι αγρότες που συνέχεια κλαίγονται και ζητούν δωράκια από το κράτος, αλλά ξεχνούν να δηλώσουν τις … πισίνες τους!
Φυσικά, εμείς εδώ στη Λάρισα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εδώ και δεκαετίες στην κοντινή Νίκαια κατοικούν πολλοί πλούσιοι Λαρισαίοι, χτίζοντας μεγάλα και σύγχρονα σπίτια τα οποία βέβαια διαθέτουν και πισίνες – άσχετο αν είναι δηλωμένες στην εφορία ή όχι. Όπως επίσης γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών του θεσσαλικού κάμπου.
Ως δημοσιογράφος ζητώ ταπεινά συγνώμη για τους … συναδέλφους μου των «Νέων». Ως ντόπιος δημοσιογράφος αποκαθιστώ την αλήθεια με το παρόν σημείωμα. Οι υπόλοιποι φορείς ας δράσουν άμεσα κατά το δοκούν…
Μενέλαος Κατσαμπέλας 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου