Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Οι ελβετικές καταθέσεις φέρνουν σε νευρική κρίση τους βουλευτές Read more: http://www.trelokouneli.gr/2011/12/blog-post_7139.html#ixzz1hLiu7eyc


Στα όρια των αντοχών τους βρίσκονται οι βουλευτές κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων με αφορμή τη συζήτηση για το αν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα με καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες. Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες του ελληνικής καταγωγής Ελβετού βουλευτή Ιωσήφ Ζησιάδη ο οποίος «αποκάλυψε» ότι 

Η σκιά βάρυνε και οι βουλευτές «στριμώχνονται» για το ποιος θα υποβάλλει πρώτος την εξουσιοδότηση να ανοίξουν και να ελεγχθούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες στις αρχές του νέου χρόνου αναμένεται να ξεκινήσει μαζικά η διαδικασία για την υπογραφή εξουσιοδοτήσεων από τα μέλη του κοινοβουλίου, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως στις ελβετικές τράπεζες να διερευνήσουν την πιθανότητα να υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί Ελλήνων βουλευτών.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το 24h.gr, η Επιτροπή Ελέγχου πόθεν έσχες δεν θα κάνει εορταστικές διακοπές καθώς έχει δοθεί εντολή από τον κύριο Αργύρη προς τους ορκωτούς λογιστές να ταυτοποιήσουν άμεσα τους 11 και να έρθουν τα σχετικά στοιχεία και τα αποτελέσματα των ερευνών στην επιτροπή την άλλη εβδομάδα. Μάλιστα η επιτροπή θα συνεδριάσει εκτάκτως την ερχόμενη Τετάρτη και είναι πολύ πιθανό να δοθούν στη δημοσιότητα και τα ονόματα όσων δεν «έπεισαν» για το που πήγαν οι καταθέσεις τους.

Ήδη πάντως αρκετοί βουλευτές υπό τον φόβο των Ιουδαίων έχουν αποστείλει επιστολές τόσο στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, όσο και στον κύριο Αργύρη με τις οποίες παρέχουν τη σχετική εξουσιοδότηση για να «ξεσκονιστούν» οι λογαριασμοί τους.

Στο θέμα παρενέβη και ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος μιλώντας στη βουλή ανέφερε χαρακτηριστικά «τώρα οι Έλληνες βουλευτές στηρίζουν την τιμή τους στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα και στα νησιά Κέυμαν», ενώ σε παρέμβαση του ο Πρόεδρος του Λαός Γιώργος Καρατζαφέρης έθεσε και αυτός τους λογαριασμούς του στη διάθεση των ελεγκτών.

Πάντως ο Πρόεδρος της βουλής ο οποίος είχε και τη σχετική πρωτοβουλία των εξουσιοδοτήσεων κάνοντας λόγο για θέμα διαφάνειας, διευκρίνισε ότι ο κάθε βουλευτής ξεχωριστά πρέπει να παράσχει εξουσιοδότηση, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι ο πρώτος που θα υπογράψει το σχετικό έγγραφο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου