Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Έλληνες… περήφανοι αμαρτωλοί


Ο κος Στρος Καν σε ένα δημιουργικό εγκεφαλικό οίστρο, αποκάλυψε πως τα δάνεια που λάβαμε με το προκάλυμμα του μνημονίου, ήταν ούτε λίγο, ούτε πολύ, τοκογλυφικά.
Τα συμπεράσματα που άμεσα βγάζει κανείς, είναι πολλά. Ένα από αυτά πως το πρόσχημα ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρωζώνη για να τυγχάνει -όταν υπάρχει ανάγκη- της αλληλεγγύης των εταίρων, πάει περίπατο. Το αντίθετο γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης της αγέλης.

Το δεύτερο συμπέρασμα, πως ήμασταν τόσο μα τόσο έξω από τις διαπραγματεύσεις του όλου μνημονιακού καταστροφικού κατήφορου, που ακόμη και τώρα στο άκουσμα αυτών, κανείς μα κανείς εκ των κυβερνητικών χειριστών της προ διετίας κατάστασης, δεν παρεμβαίνει έστω και απολογητικά.
Όμως το καλύτερο όλων είναι πως οι Έλληνες φορτώθηκαν τα κατά βούληση επιτόκια των εταίρων, όχι με βάση τις οικονομοτεχνικές μετρήσεις των ημερών, αλλά με βάση την ηθική τους στάση.. που δεν μας εξηγήθηκε ποιος την προσδιόρισε και με ποια κριτήρια.
Οι Έλληνες έχουν κάνει τραγικά λάθη, που πρώτα από όλους, έχουν καταστρέψει την ίδια τους την πατρίδα, με τη συνενοχή πάντα -κι όχι χωρίς κέρδος- των Ευρωπαίων.
Οι αναφερόμενες αμαρτίες, από τον κ. Στρος Καν, όμως, ποιες είναι;
Μήπως επειδή κάποτε θελήσαμε να παρακάμψουμε το «σύστημα» και σκεφτήκαμε τη ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία;
Μήπως επειδή φέραμε την Cosco στη Μεσόγειο;
Μήπως επειδή η Κύπρος είπε ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν;

Μήπως επειδή είπαμε ΟΧΙ στα Σκόπια;
Μήπως επειδή δεν πρωτοστατούμε σε βομβαρδισμούς, έχοντας το Νο1 φυσικό ορμητήριο της Μεσογείου;
Μήπως τελικά επειδή κάθε Ελληνική οικογένεια, δεν δανείζεται, για να αντικαταστήσει την λαϊκή της BMW, με ένα σύγχρονο Eurofighter;;
Μήπως επειδή κάθε φορά που σκεφτόμαστε τις αποζημιώσεις της κατοχής, τρέμει η ψυχούλα τους;;
Μήπως…μήπως.. και άλλα πολλά, μεγάλη η λίστα !
Αν είναι, αυτές οι αμαρτίες μας, είναι γλυκές… και είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες κι αμαρτωλοί !

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου