Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Μποϊκοτάζ στα Γερμανικά προιόντα

Μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα κήρυξε το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Παράλληλα, η Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΟΑΕΑ), καλεί τα μέλη και στελέχη της σε όλη την Ελλάδα, αλλά και όλους τους Έλληνες να πάρουν μέρος σε αυτή την «εθνική εκστρατεία», όπως την χαρακτηρίζει και να αρνηθεί την αγορά, προώθηση ή τη διαφήμιση προϊόντων γερμανικής παραγωγής.«Ας υψώσουμε για ακόμα μία φορά τη σημεία της αντίστασης ενάντια στην ακατανόητη συμπεριφορά της γερμανικής κυβέρνησης και να την υποχρεώσουμε να καταβάλει τα οφειλόμενα στην Ελλάδα και στους Έλληνες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΑΕΑ...


Όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Μανώλης Γλέζος, από το Σεπτέμβριο του 2011, με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου, είχε δοθεί τρίμηνη προθεσμία στη Γερμανική Κυβέρνηση να αρχίσει συζητήσεις με την Ελλάδα για το τεράστιο αυτό θέμα, άλλως από τις 23 Δεκέμβρη ξεκινά η εκστρατεία του μποϋκοτάζ.

«Αφού μέχρι τώρα η Γερμανική κυβέρνηση εκώφευσε, το Εθνικό Συμβούλιο υλοποιώντας την απόφαση του απευθύνει πρόταση προς τον Ελληνικό Λαό για έναρξη του μποϋκοτάζ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διευκρινίζεται ότι η πρόταση αυτή δε στρέφεται κατά του Γερμανικού Λαού, ο οποίος επίσης είναι θύμα των ναζιστικών θηριωδιών, αλλά κατά μιας ανάλγητης Κυβέρνησης, η οποία διαχρονικά περιφρονεί τις στοιχειώδεις ηθικές και οικονομικές υποχρεώσεις της προς τον ελληνικό Λαό, αλλά και την παγκόσμια κοινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλές της Γερμανίας ανέρχονται σήμερα στο ποσόν των 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους. Tα 108 δις από αυτά είναι οι επανορθώσεις όπως επιδικάστηκαν στη Γερμανία, στη διάσκεψη των Παρισίων, το 1946 και τα 54 για το αναγκαστικό δάνειο.

Επίσης, η Γερμανία εξακολουθεί να κατακρατεί και τους κλεμμένους, από τα ναζιστικά στρατεύματα, ελληνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς.http://kafeneio-gr.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου