Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Προχωρημένες διεργασίες για νέο κόμμα- Ποιές υποψηφιότητες έχουν κλειδώσει και πού!

Σε τελειωτικό στάδιο φαίνεται ότι είναι οι διεργασίες για την δημιουργία νέου κόμματος ή μάλλον συνασπισμού διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων μεταξύ διεγραμμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στο τραπέζι έχουν πέσει και νέα ονόματα υποψηφίων βουλευτών στο νέο κόμμα, ενώ ορισμένοι βουλευτές έχουν ήδη «κλειδώσει» την συμμετοχή τους πέρα από τους «σίγουρους» φυσικά, όπως τον κ. Κουρουπλή.


Αν και το ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουπλής , έκανε λόγο χτες στον Flash 96 για έντονη κινητικότητα ανάμεσα στους διαγραμμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχήματος το διαβάσατε στο newpost.gr., οι εξελίξεις είναι και σήμερα ραγδαίες.

Στην πραγματικότητα δεν μιλάμε για ένα νέο κόμμα, αλλά για έναν συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο θα ενταχθούν και σχήματα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ. Πασοκογενείς συλλογικότητες για να χρησιμοποιήσουμε τον όρο που αρέσει στον Αλέξη Μητρόπουλο.

Οι διεργασίες είναι πολύ πιο προχωρημένες από ότι οι πρωταγωνιστές μας αφήνουν να πιστεύουμε. Ο Κουρουπλής έδωσε συνέντευξη στην «Αυγή» για το θέμα αυτό πριν από δύο εβδομάδες, ο Γ. Δημαράς την Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr συζητήσεις γίνονται ακόμα και για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων. Έτσι λοιπόν, ο Ν. Κοτζιάς φέρεται να έχει κλείσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του σχήματος, ο Γ. Δημαράς στη Β Αθήνας, ο Αλ. Μητρόπουλος στο υπόλοιπο Αττικής.

Ερωτηματικό παραμένει ακόμα το τι θα κάνει ο Β. Παπαχρήστος ενώ συζητήσεις γίνονται και με τη Σ. Σακοράφα. Ο μόνος που μάλλον δεν θα προσχωρήσει σε αυτό το συνασπισμό με σαφή αντιμνημονιακή κατεύθυνση φέρεται να είναι ο Β. Οικονόμου (ο έτερος του άρματος Πολιτών), ο οποίος φλερτάρει έντονα με τον Φ. Κουβέλη.


http://www.newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου