Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Οι έξι δημοσιογράφοι-υποψήφιοι με τη Ν.Δ. στη Β' Αθηνών

Ούτε ένα , ούτε δύο , ούτε τρεις αλλά...έξι δημοσιογράφους( πρώην και εν ενεργεία) θα έχει κατά πάσα πιθανότητα η Νέα Δημοκρατία στο ψηφοδέλτιο της Β Αθηνών, και μάλιστα υψηλής αναγνωρισιμότητας άπαντες. Το ενδεχόμενο αυτό προκαλεί έντονο εκνευρισμό στους υπόλοιπους βουλευτές και πολιτευτές καθώς οι συγκεκριμένοι έξη υποψήφιοι έχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν όλες στη Βουλή.


Αναλυτικά: Ένα πρόσωπο-έκπληξη από τον δημοσιογραφικό-τηλεοπτικό χώρο βολιδοσκοπεί εδώ και λίγους μήνες στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Β' Αθηνών. Οι πρώτες συζητήσεις έγιναν το καλοκαίρι και το συγκεκριμένο πρόσωπο που βρίσκεται στο «γυαλί» πάνω από 15 χρόνια, δεν έχει απαντήσει θετικά αλλά δεν έχει πει και «όχι». Πάντως, αν τελικά πει το μεγάλο «ναι» τότε οι συνάδελφοι του-νυν και επίδοξοι Νεοδημοκράτες βουλευτές που προέρχονται από το χώρο της δημοσιογραφίας, μάλλον θα ενοχληθούν ιδιαίτερα καθώς η αναγνωρισιμότητα του είναι πολύ μεγάλη και αυτό ενδεχομένως να τους στερήσει ψήφους στις οποίες υπολογίζουν λόγω και της δικής τους αναγνωρισιμότητας.


Άλλωστε η μάχη που έχει ξεκινήσει στη Β' Αθηνών μεταξύ γαλάζιων δημοσιογράφων είναι ιδιαίτερα σκληρή καθώς η Β Αθηνών είναι μια περιφέρεια όπου η αναγνωρισιμότητα αποτελεί τον σημαντικότερο ίσως παράγοντα εκλογής. Αυτός είναι κι ένας σοβαρός λόγος που παραδοσιακά η Νέα Δημοκρατία είχε και έχει εδώ και πολλά χρόνια βουλευτές προερχόμενους από τον δημοσιογραφικό χώρο. (Θεόδωρος Κασσίμης, Σοφία Βούλτεψη, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Αργύρης Ντινόπουλος). Οι δύο τελευταίοι θα είναι και πάλι υποψήφιοι στις εκλογές, όπως ενδεχομένως και η Σοφία Βούλτεψη, μόνο που θα έχουν ανταγωνισμό και από νέα δημοσιογραφικά πρόσωπα στις λίστες.


Δύο σίγουρες νέες υποψηφιότητες θα είναι της Μαριάνας Πυργιώτη και της Αννας Καραμανλή. Η πρώτη είναι αναπληρωτής γραμματέας Διεθνών Σχέσεων στο κόμμα και η δεύτερη , ήταν υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Κικίλια. Μάλιστα η Μαριάνα Πυργιώτη έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό τις τηλεοπτικές εμφανίσεις με τη νέα της ιδιότητα ενώ η Αννα Καραμανλή έχει ως «προίκα» και το επώνυμο της που σε μια περιφέρεια με πεντασταυρία για τον Νεοδημοκράτη ψηφοφόρο αποτελεί ισχυρότατο κίνητρο.


Όλα αυτά σημαίνουν πώς η Νεα Δημοκρατία στη Β Αθηνών είναι πολύ πιθανόν να έχει ...έξη υποψήφιους βουλευτές-δημοσιογράφους, με μεγάλες πιθανότητες εκλογής.


iefimerida / fonaklas

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου