Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

H Ελλάδα είναι ανάμεσα στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για οικογενειακές διακοπές

Ερευνα της εταιρείας One Poll για το διεθνή ταξιδιωτικό οργανισμό Thomas Cook ανέδειξε την Ελλάδα στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για οικογενειακές διακοπές. Η χώρα μας βρίσκεται στην 3η θέση παγκοσμίως για τις οικογένειες που θέλουν απολαυστικές και ξεκούραστες διακοπές.


Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 50% των γονέων επιλέγουν τις ετήσιες διακοπές τους με βάση αποκλειστικά και μόνο το αν τα παιδιά θα τις απολαύσουν. Με το 24% του συνολικού όγκου διακοπών του περασμένου έτους να είναι οικογενειακές είναι σαφές ότι προτεραιότητα των γονιών είναι ο ποιοτικός χρόνος μιας απόδρασης. Το 50% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο ελεύθερος χρόνος με την οικογένεια είναι το πιο σημαντικό και ένας στους τέσσερις παραδέχθηκε ότι θα εκτιμούσε λίγο μοναχικό χρόνο μακριά από τα παιδιά, κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το συντριπτικό ποσοστό του 89% από τα χίλια παιδιά, ηλικίας 4-16, που απάντησαν ότι επιθυμούν να περάσουν μερικό ή το σύνολο του χρόνου τους με τη μαμά και το μπαμπά.

Μάλιστα το 60% δήλωσε ότι το όνειρο των διακοπών τους περιλαμβάνει απεριόριστη πρόσβαση σε πάρκο με νεροτσουλήθρες, με μόλις το 22% να επιλέγει τα gadgets και τα παιχνίδια στον υπολογιστή.

Οι κορυφαίοι 5 οικογενειακοί προορισμοί διακοπών:
  1. Τουρκία
  2. Βαλεαρίδες, Ισπανία
  3. Ελλάδα
  4. Τυνησία
  5. Κανάριες Νήσοι

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου