Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ιταλία: Δίνουν δάνεια με ενέχυρο την παρμεζάνα!

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι αν θέλαμε να πάρουμε δάνειο βάζαμε υποθήκη από σπίτια και οικόπεδα μέχρι πολύτιμα κοσμήματα. Οι Ιταλοί όμως έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα στον τραπεζικό δανεισμό. Κι όμως για να πάρουν δάνειο και μάλιστα με χαμηλό επιτόκιο 3-5% υποθηκεύουν την πολύτιμη και... χρυσή παρμεζάνα. Ναι καλά διαβάσατε!
 

Ιταλικές τράπεζες έχουν φτιάξει πολυτελείς εγκαταστάσεις που πληρούν όλες τις υγειονομικές προϋποθέσεις και αποθηκεύουν τόνους από κεφάλια παρμεζάνας. Μάλιστα αναγνωρίζουν το προϊόν ως ακριβό και πολύτιμο και το έχουν ως εγγύηση για δάνεια.

Συγκεκριμένα παραγωγοί του φημισμένου ιταλικού τυριού αποθηκεύουν το προϊόν τους σε θησαυροφυλάκια τραπεζών, ως μέρος προγράμματος της τράπεζας που δέχεται το τυρί ως εγγύηση για δάνεια.

Τα εν λόγω τραπεζικά προγράμματα είναι ένας κομψός τρόπος για τους παραγωγούς να αντλήσουν μετρητά για την επιχείρησή τους. Από την άλλη το προϊόν τους είναι καλά φυλασσόμενο, ωριμάζει κάτω από ιδανικές συνθήκες και φυσικά δεν χάνει την αξία του. Μπορεί να μείνει στο θησαυροφυλάκιο ακόμα και για δύο χρόνια. 

 
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου