Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

«Σαρώνουν»τα έξυπνα κινητά -Οι παγκόσμιες πωλήσεις τους ξεπέρασαν εκείνες των συμβατικών

Οι πωλήσεις «έξυπνων» συσκευών κινητής τηλεφωνίας ξεπέρασαν σε παγκόσμιο επίπεδο εκείνες των συμβατικών συσκευών κινητής τηλεφωνίας, την περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2013, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Gartner.


Συνολικά, οι πωλήσεις συσκευών ανήλθαν σε 435 εκατομμύρια. Εξ αυτών, οι «έξυπνες» συσκευές που πωλήθηκαν έφτασαν τα 225 εκατομμύρια ενώ οι πωλήσεις συμβατικών κινητών τηλεφώνων ήταν 210 εκατομμύρια.

Οι αγορές που παρουσιάζουν, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της μελέτης, τη μεγαλύτερη άνοδο στις πωλήσεις «έξυπνων» συσκευών είναι η Ασία, η Λατινική Αμερική και η Ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με την έρευνα, ως «έξυπνη» συσκευή λογίζεται εκείνη που διαθέτει πρόσβαση στο ίντερνετ και παράλληλα μπορεί να υποστηρίξει εφαρμογές.

Αντίθετα, οι συμβατικές συσκευές θεωρούνται απλούστερες, διαθέτουν πιο περιορισμένες λειτουργίες και κοστίζουν φθηνότερα.

«Στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, οι πωλήσεις «έξυπνων» συσκευών κινητής τηλεφωνίας αντιστοιχούν στο 51,8% των συνολικών πωλήσεων κινητών τηλεφώνων» τόνισε ο Ανσούλ Γκούπτα, επικεφαλής αναλυτής και ερευνητής της Gartner.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου