Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Νέα βόμβα των εμπόρων: Η Τρόικα πιέζει για μείωση μισθών έως και 32%

Νέες διαστάσεις στην κόντρα που έχει ανοίξει ανάμεσα στους εμπόρους και τους εμποροϋπαλλήλους για τις ενδεχόμενες μειώσεις των αποδοχών των τελευταίων μετά από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη πως η Τρόικα που ανακατεύεται, όπως είπε, παντού, πιέζει για μειώσεις μισθών στο λιανεμπόριο της τάξης του 32%.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, είπε ότι η Τρόικα που ανακατεύεται, όπως είπε, παντού, πιέζει για μειώσεις μισθών στο λιανεμπόριο της τάξης του 32%, αλλά ότι εκείνος προσπαθεί να κρατήσει το ποσοστό στο 13%.

«Προσπαθώ να σώσω την κλαδική σύμβαση» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, που προτείνει μισθούς προ μνημονίου, με μείωση 13% και εισαγωγικό μισθό 751 ευρώ.

«Αν δεν υπογραφεί», τόνισε, «νέα κλαδική σύμβαση εντός της τρίμηνης προθεσμίας (δηλαδή έως τις 31 Οκτωβρίου, μετά τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας) θα ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και στο εμπόριο».

Η μείωση αυτή, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΣΕΕ, αναμένεται να στηρίξει σε μεγάλο βαθμό τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, οι οποίες τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με σχετική έρευνα, έχουν απολέσει το 45% των πωλήσεών τους και το 86% των κερδών τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου