Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ένας αμύθητος «θησαυρός» στο σπίτι του Λαυρεντιάδη που συνελήφθη


Συνελήφθη με ένταλμα της ειδικής ανακρίτριας ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για την υπόθεση της τράπεζας Proton. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο στο σπίτι του επιχειρηματία βρέθηκαν μπροστά σε έναν πραγματικό θησαυρό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα, ενώ εντοπίστηκαν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού.

Ο επιχειρηματίας θα οδηγηθεί την Παρασκευή στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση που αφορά δανειοδοτήσεις της τράπεζας σε επιχειρήσεις συμφερόντων του.

Ο κ. Λαυρεντιάδης κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του δημοσίου με 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεση με 108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων (701 εκατ. ευρώ), ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απιστία κακουργηματική από κοινού και κατʼ εξακολούθηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ειδική ανακρίτρια διέταξε την σύλληψή του καθώς διεπίστωσε ενδείξεις φυγής παρά το γεγονός ότι του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Σημειώνεται ότι χθες το Πρωτοδικείο διέταξε τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του, όπως και των 28 συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση. 

Παράλληλα του είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παράβαση των διατάξεων περί χειραγώγησης επί της μετοχής της εταιρείας Alapis.

Μετά τη σύλληψή του ο κ. Λαυρεντιάδης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και αργότερα το βράδυ είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του στη ΓΑΔΑ. Το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να οδηγηθεί στην ανακρίτρια.


Στο μεταξύ,  οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν παρουσία εισαγγελέα τον έλεγχο το σπίτι του επιχειρηματία βρέθηκαν μπροστα σε έναν… μεγάλο θυσαυρό. 
Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα αμύθητης αξίας , αλλά κυρίως λογαριασμοί από τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο περιέχονται στο αρχείο του μεγαλοεπιχειρηματία.

Εντύπωση προκάλεσαν στους εισαγγελείς τα παραστατικά λογαριασμών , που δείχνουν όχι μόνο δικτύωση του με άλλους επιχειρηματικούς ομίλους , αλλά και καταθέσεις εκατομμυρίων σε τράπεζες του εξωτερικού , στην Ελβετία , τη Γερμανία , τη Σιγκαπούρη, το Χόνγκ Κόνγκ και αλλού.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου