Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ


«Ερώτηση στη Βουλή για τη μη λειτουργία των θαλάμων θεραπείας με ραδιενεργό ιώδιο στο ογκολογικό νοσοκομείο Κηφισιάς
‘Οι Άγιοι Ανάργυροι’»

Για τη μη λειτουργία των θαλάμων θεραπείας με ραδιενεργό ιώδιο στο ογκολογικό νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι»  κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή ο Βουλευτής Ν.Δ στη Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.


Όπως τονίζει ο κος Βαρβιτσιώτης, το συγκεκριμένο νοσοκομείο διαθέτει 4 ειδικά κατασκευασμένους μονόκλινους θαλάμους ραδιενεργού ιωδίου πλήρως εξοπλισμένους και αδειοδοτημένους από τον Δεκέμβριο 2010. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεραπεία του ραδιενεργού ιωδίου ενδείκνυται για την αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς, που παρουσιάζει ιδιαίτερη αύξηση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. «Ωστόσο, οι εν λόγω θάλαμοι εδώ και 2 χρόνια δε λειτουργούν, λόγω της μη τοποθέτησης νοσηλευτικού προσωπικού, με συνέπεια τη μακρά αναμονή των ασθενών από 7 έως 12 μήνες, επιβαρύνοντας δραματικά την υγεία τους. Παράλληλα, πρέπει να επισημανθεί ότι διαφεύγουν μεγάλα οικονομικά έσοδα για το ίδιο το νοσοκομείο»,  αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κος Βαρβιτσιώτης, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Υγείας, ζητά να πληροφορηθεί σχετικά με τις ενέργειές του, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα και να λειτουργήσουν άμεσα οι θάλαμοι για τη θεραπεία των ασθενών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου