Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Δέκα στελέχη της Siemens καλούνται να καταθέσουν για τα «μαύρα ταμεία»

Κλήσεις σε απολογία κορυφαίων στελεχών της μητρικής Siemens ετοιμάζουν οι τρεις εφέτες που χειρίζονται την υπόθεση, για το σκέλος της δικογραφίας που αφορά συμβάσεις του ΟΤΕ.Οι εφέτες προτίθενται τον Σεπτέμβριο να αποστείλουν κατηγορητήρια σε πρόσωπα που κατείχαν υψηλές θέσεις στη μητρική εταιρεία για κατηγορίες που αφορούν τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για ψηφιοποίηση των κέντρων του και τις επεκτάσεις της που φέρονται να προκάλεσαν ζημία του Δημοσίου.

Οι κλήσεις που ετοιμάζονται, θα σταλούν σε περισσότερα από 10 πρόσωπα που εμπλέκονται με αποφάσεις και ενέργειες του τμήματος τηλεπικοινωνιών του γερμανικού κολοσσού, την περίοδο 1998 έως και 2004. Μεταξύ αυτών και οι πολύ γνωστοί από τις καταθέσεις τους για την ελληνική υπόθεση,Ράινχαρτ Σίκατσεκ και Μάικλ Κουτσενρόιτερ, συνεργάτες του πρώην ισχυρού άνδρα της εταιρείας στην Ελλάδα που έχει καταφύγει στη Γερμανία.

Το περίπου 50 σελίδων κατηγορητήριο που συντάσσεται για τα πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, αφορά τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν και τους ημεδαπούς κατηγορούμενους στην υπόθεση του ΟΤΕ.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα σκέλη της δικογραφίας, οι Εφέτες αναμένουν την ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης για το σύστημα C4I, ώστε να προσδιοριστεί αν και πόση ζημιά προκλήθηκε στο Δημόσιο από την προμήθεια και την εγκατάστασή του.

Στην υπόθεση των αντιπυραυλικών συστημάτων Patriot, έχουν ολοκληρωθεί οι μαρτυρικές καταθέσεις, κυρίως από στρατιωτικούς. Οι εν λόγω μάρτυρες φέρονται να υποστηρίζουν ότι η αγορά του όπλου ήταν η ενδεδειγμένη για την χώρα. Για το σκέλος αυτό, εδώ και 18 μήνες οι ανακριτές αναμένουν απαντήσεις επί συγκεκριμένου ερωτηματολογίου που έχουν στείλει στον κ. Σίκατσεκ, αλλά και υπόμνησής τους που ακολούθησε.http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου