Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Έτσι θα γίνει ενιαίο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ


Ρεπορτάζ:Μαίρη Πολλάλη

Για τη διαδικασία ενοποίησης και μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό φορέα, μίλησε σήμερα ο αρχηγός του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Όπως ανέφερε, από αύριο, ξεκινά η συνεδρίαση των τοπικών επιτροπών ανά την Ελλάδα, διαδικασία που θα οδηγήσει στην εγγραφή μελών του κόμματος. Οι ανοικτές συνελεύσεις, είπε ο κ. Τσίπρας, θα δημιουργήσουν τον «οδικό χάρτη» του ΣΥΡΙΖΑ, για την πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα γίνει το Φθινόπωρο και θα οδηγήσει στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος την ερχόμενη Άνοιξη.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, "από άθροισμα πολλών συνιστωσών, θα γίνει συνισταμένη ελπίδας". «Στόχος μας είναι, ανέφερε, η δημιουργία μίας μεγάλης δημοκρατικής αριστερής παράταξης. Να λειτουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως θεσμικό και πολιτικό υποκείμενο του λαού, σε μία Ελλάδα απαλλαγμένη από μνημόνια».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε "ιστορικό εγχείρημα" την αλλαγή του κόμματος και απεύθυνε κάλεσμα στους νέους αλλά και στους απελπισμένους από το μνημόνιο, να συμβάλουν μέσα από ανοικτές συνελεύσεις στη δημιουργία του δικού τους πολιτικού φορέα. "Θα είναι σαν μία νέα εκκλησία του δήμου", ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ιδιαίτερα ότι «δε φιλοδοξούμε, ούτε μπορούμε να γίνουμε ΕΔΑ του 1958, ούτε ΠΑΣΟΚ του 1981. Θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες τις σημερινές», κατέληξε.
Σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι δεν θα αλλάξουν ούτε το όνομα ούτε τα σύμβολα του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνατό brand name”. «Ίσως έπρεπε να κάνετε τη συγκεκριμένη ερώτηση στον κ.Βενιζέλο», ανέφερε.
Ο συντονισμός της οργανωτικής επιτροπής που θα αναλάβει τη διαδικασία εγγραφής των νέων μελών, θα γίνει από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου