Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τι θελουν οι Ρώσοι στη Μεσόγειο - Γιατί προετοιμάζονται

Από δύο σημεία - την Θάλασσα του Μπάρενς και την Μαύρη Θάλασσα- ξεκίνησαν τα πολεμικά πλοία της Ρωσικής αρμάδας που προσεγγίζουν την Συρία.


Η μία Μοίρα των ρωσικών πολεμικών πλοίων ξεκίνησε  χθές  από το Μπάρεντσεβο με κατεύθυνση τη Μεσόγειο, όπου σχεδιάζει να εισέλθει στο συριακό λιμάνι της Ταρσού.Η άλλη Μοίρα - την οποία  συγκροτούσαν τα αρματαγωγά FILCHENKOV και TSESAR KUNIKOV και τα ρυμουλκά SHAKHTAR και OKHTENSKY - διέσχιζε χθές το Αιγαίο Πέλαγος - μετά από ενημέρωση των ελληνικών αρχών - και αφού πρώτα πέρασαν  από Δαρδανέλια.  

Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Βόρειου Στόλου της Ρωσίας , η αποστολή γίνεται σύμφωνα με το σχέδιο μαχητικής προετοιμασίας και δεν σχετίζεται με την κατάσταση στη Συρία.
 
Προς τις συριακές ακτές για ανανέωση των αποθεμάτων καυσίμων, νερού και τροφίμων θα προσεγγίσουν και το ανθυποβρυχιακό πλοίο «Ναύαρχος Τσαμπανένκο», τρία μεγάλα αποβατικά πλοία, στα οποία επιβαίνουν τμήματα πεζοναυτών, το συνοδευτικό πλοίο φρούρησης του Στόλου της Βαλτικής θάλασσας «Γιαροσλάφ Μούντρι» και αρκετά σκάφη του βοηθητικού στόλου. http://www.onalert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου