Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Παίζουν με τους... διακόπτες και τα νεύρα των πολιτών – Ο Φωτόπουλος απειλεί με μπλακ άουτ εν μέσω καύσωνα και λέει «τσάμπα μάγκα» τον πρωθυπουργό

- «Πόλεμος» για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
- Απειλεί πως θα αφήσει τη χώρα στο σκοτάδι η ΓΕΝΟΠ αν πουληθεί η επιχείρηση
- «Η απεργία είναι συνταγματικό μας δικαίωμα – Δε θα φταίμε για ό,τι συμβεί» δηλώνει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
- Καλεί τον πρωθυπουργό να αποδείξει ότι αν η ΔΕΗ αποκρατικοποιηθεί, οι πολίτες θα πληρώνουν φθηνότερο ρεύμα
Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους συνδικαλιστές τς ΔΕΗ με αφορμή τις ιδιωτικοποιήσεις που ζητά επιτακτικά η τρόικα και τα σχέδια πώλησης της επιχείρησης.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ απείλησε ευθέως με δυναμικές κινητοποιήσεις, που δεν αποκλείεται να φτάσουν έως και τις διακοπές ρεύματος μέσα στο καλοκαίρι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση κάνει πράξη τις εξαγγελίες για αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Δε δίστασε να χαρακτηρίσει «τσάμπα μάγκα» τον πρωθυπουργό γιατί «επέλεξε τον εύκολο αντίπαλο, δηλαδή τους συνδικαλιστές και όχι τους μεγαλοκαρχαρίες, τους κρατικοδίαιτους απατεώνες». Ήταν η απάντηση του Ν. Φωτόπουλο στα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αποτελεί κεντρικό πρόσωπο στην κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. «Το πάρτυ των ανεύθυνων συντεχνιών τελείωσε. Πείτε κύριε Τσίπρα στον κύριο Φωτόπουλο που επάξια εκπροσωπείτε ''και αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια που χάνεις''», είπε πει ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση των προγραμματικών.

«Σε έναν αγώνα χρησιμοποιούνται όλα τα νόμιμα όπλα και η απεργία είναι νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο όπλο. Δεν είναι στόχος μας να ταλαιπωρήσουμε το λαό, για ό,τι συμβεί δε θα φταίμε εμείς που είμαστε αμυνόμενοι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποδείξει ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα φέρει φθηνότερο ρεύμα.

«Αν ο κ. Σαμαράς μας αποδείξει ότι οι καταναλωτές μετά την πώληση θα έχουν φθηνότερο ρεύμα ας γίνει η αποκρατικοποίηση σήμερα αλλά δε μπορούν και ούτε θα μπορούν να μας το αποδείξουν ποτέ».

Ο «πόλεμος» ξεκίνησε μια μέρα μετά τις προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είχε διαμηνύσει από το βήμα της Βουλής πως «θα μας βρείτε απέναντί σας μέσα κι έξω από το Κοινοβούλιο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου