Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ξαναχτύπησε το Spiegel με νέο δημοσίευμα

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε νέο δημοσίευμα του σήμερα, παρουσιάζει τις αντιδράσεις του γερμανικού τύπου στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο και αναφέρει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους παρουσιάζεται ως η μόνη ρεαλιστική λύση για την Ελλάδα.


Στο δημοσίευμα του το Spiegel, αναφέρει ότι η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο δημιούργησε σοβαρές υποψίες στο γερμανικό τύπο ότι ένα νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση.


Το περιοδικό υποστηρίζει ότι το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αρνήθηκαν αρχικά να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες για την πραγματοποίηση της συνάντησης, οδήγησε τις μεγάλες γερμανικές εφημερίδες στο συμπέρασμα ότι «είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί σύντομα ένα δεύτερο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα».


Σημειώνει μάλιστα ότι αρκετοί συντάκτες πιστεύουν ότι «μια αναδιάρθρωση ή ένα κούρεμα, θα κριθεί απαραίτητο για την Ελλάδα», κάτι που θα περιλάμβανε «άφεση των δανειακών υποχρεώσεων που θα επιβαρύνει άμεσα τους φορολογούμενους στην Γερμανία και σε άλλες χώρες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου