Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΣΤΗ ΧΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ


Σαν τους κλέφτες πέρασαν από τη Χίο περιορίζοντας την παραμονή τους για ένα μόλις απόγευμα ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Α. Παπαμιμίκος, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων, Σάκη Ιωαννίδη. Μάλιστα φαίνεται ότι ενημερωθήκαν από τα μέλη της ΔΑΠ μόνο οι απολύτως "έμπιστοι" ώστε να μην διαρρεύσει το γεγονός  και κυρίως ενημερώθηκαν οι πρωτοετείς, ώστε να γίνει από τους οικοδεσπότες της τοπικής διοίκησης της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ ο απαραίτητος "παραγοντισμός".

 Το γεγονός αυτό ήδη στους κόλπους της ΔΑΠ έχει προκαλέσει αναταραχή λίγες μέρες πριν από τις φοιτητικές εκλογές, καθώς φοιτητές που πρόσκεινται στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να είναι αηδιασμένοι από  αυτά που γίνονται στους κόλπους της γαλάζιας νεολαίας και ανάμεσα τους υπάρχουν και γόνοι πρωτοκλασάτων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που φαίνονται  αποφασισμένοι να μην θέσουν υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ.

Ο λόγος που προφανώς δεν θέλησαν να γίνει ευρέως γνωστό ότι στη Χίο θα έρθει ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και ο Γραμματέας της ΔΑΠ έχει να κάνει με τα περσινά γεγονότα της ΟΝΝΕΔ και την εκτεταμένη νοθεία που είχε καταγγελθεί από την συντριπτική πλειοψηφία των Χιωτών μελών της ΟΝΝΕΔ στις εκλογές για την ανάδειξη τοπικού Προέδρου και τα πνεύματα ακόμη  δεν έχουν ηρεμήσει. Μια νοθεία που είχε γίνει για να ενισχυθεί η αδύναμη υποψηφιότητα του φοιτητή στη Χίο, κου Περικλή Λουκά που είχε την στήριξη τόσο του Βουλευτή Χίου, Κ. Μουσουρούλη και των ανθρώπων του, όσο και των Δημάρχων, Γ. Μαλαφή, Π. Βρουλή κ.α. ο οποίοι στο πρόσωπο του έβρισκαν έναν πρόθυμο πολιτικά σύμμαχο για όλες τις περίπτωσεις, πράγμα που δεν θα τους πρόσφερε ποτέ ο έτερος τότε υποψήφιος, Β. Μήτσουρας για την προεδρεία της ΟΝΝΕΔ Χίου, αφού στο δικό του κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν χωράνε εκπτώσεις όπως είχε δηλώσει κατά το παρελθόν. 

Έτσι, προκειμένου να πετύχουν την εκλογή του κου Λουκά κατέφυγαν σε κάθε πρόσφορο μέσο.  Να θυμίσουμε ότι από την ΟΝΝΕΔ έχουν αποχωρήσει με έγγραφη παραίτηση τους περί τα 230 άτομα, καταγγέλλοντας εκτεταμένη νοθεία των εκλογικών καταλόγων. 

Έτσι οι οιωνοί φέτος δεν είναι καθόλου καλοί για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Χίου, αφού πιθανότατα να χάσει την πολυετή αυτοδυναμία που έχει στη Χίο λόγω των πολλών εσωτερικών προβλημάτων και της αδυναμίας της νέας ηγεσίας τόσο της ΔΑΠ όσο και της ΟΝΝΕΔ να πείσει με το πολιτικό λόγο της. Αν μπορέσουν να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην ανυπαρξία των υπόλοιπων κομματικών παρατάξεων, αφού και αυτές δεν φαίνεται να μπορούν να αρθρώσουν ένα πειστικό πολιτικό λόγο. Με μόνο αστάθμητο παράγοντα το τι θα κάνουν αν και πόσες φέτος ανεξάρτητες παρατάξεις κατέβουν στις εκλογές. 

Για την ιστορία αναδημοσιεύουμε την επιστολή παραίτησης με τα όσα είχαν καταγγείλει τότε μέλοι της ΟΝΝΕΔ.   
«Δεν αναγνωρίζουμε το νέο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Χίου, κ. Λουκά διότι, η εκλογή του επιτεύχθη χάρη στην εκτεταμένη νοθεία των εκλογικών καταλόγων, αλλά και την παραβίαση όλων των άρχων του καταστατικού της ΟΝΝΕΔ, καθώς και της εγκυκλίου των εκλογών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Ο κ. Β. Γεωργόπουλος ήταν εκτός εκλογικού καταλόγου δηλαδή, δεν ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ Χίου, ωστόσο είχε εγκριθεί η υποψηφιότητα του ως συνέδρου για το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, προφανώς από απροσεξία αυτών που ανέλαβαν το έργο αυτό. Έτσι, όταν κατάλαβαν το μέγεθος της ανοησίας τους και για να τα μπαλώσουν αποφάσισαν ότι είχε δικαίωμα ψήφου και του επέτρεψαν να ψηφίσει χωρίς να είναι στους εκλογικούς καταλόγους δείχνοντας πόσο διάτρητη και εύκολα προσπελάσιμη είναι η όλη διαδικασία.

Ουδέποτε τοιχοκολλήθηκε ο εκλογικός κατάλογος μελών, παρά μόνο έφτασε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χίου το πρωί του Σαββάτου, 12 Ιουνίου ημέρα δηλαδή, διεξαγωγής των εκλογών, μαζί με το διορισμένο από την κεντρική διοίκηση της ΟΝΝΕΔ εκπρόσωπο της ΝΕΦΕ. Ενώ, έπρεπε να είχε τοιχοκολληθεί μέρες πριν, όπως προβλέπεται από το καταστατικό μας.

Ο κατάλογος ήταν νοθευμένος και περισσότεροι από 100 ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ και ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΕΣ ήταν εκτός καταλόγου, μολονότι οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν τουλάχιστον μία δεκαετία μέλη της ΟΝΝΕΔ Χίου και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ήταν εκλογικοί αντιπρόσωποι του κόμματος. 

Ο κ. A. Κοντός εκλεγμένο μέλος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Χίου το 2007 και υπογράφων της παρούσας ήταν εκτός εκλογικού καταλόγου μολονότι η θητεία του είναι εν ισχύ ακόμη και σήμερα.  

Ουδέποτε τοιχοκολλήθηκε σε πίνακα ανακοινώσεων στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Χίου οποιαδήποτε ανακοίνωση ή εγκύκλιος για τις εκλογές, ώστε να μην λαμβάνουμε γνώση παραβιάζοντας έτσι, κάθε αρχή του καταστατικού μας και τις δημοκρατικής λειτουργίας της οργάνωσης μας.

Παρά τις δεκάδες ενστάσεις που υποβάλλαμε εκείνη την ημέρα, κάθε φορά που δεν επέτρεπαν σε ένα μέλος της οργάνωσης μας να ψηφίσει, ουδέποτε ενημερωθήκαμε για την τύχη τους.   

Συνεπεία των παραπάνω και για λόγους αρχών, αλλά και προσωπικής αξιοπρέπειας και για όσο διάστημα επικρατούν αυτές "οι αρχές" δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ζητήσουμε με θλίψη την διαγραφή μας από την ΟΝΝΕΔ, την οποία υπηρετήσαμε ανιδιοτελώς και άοκνα.».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου