Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Φιέστα με ...προεκλογικά χαρακτηριστικά το «Ζάππειο ΙΙ»

Στην αρχή ξεκίνησαν χαλαρά... Εκτιμώντας ότι η δεύτερη έκδοση της οικονομικής πρότασης της ΝΔ στο Ζάππειο θα προσελκύσει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον απ’ ό,τι η πρώτη, στην Συγγρού έψαχναν να βρούν επαρκή χώρο να στριμώξουν κυρίως τους εκπροσώπους του Τύπου και λίγους κομματικούς «φίλους». Η κεντρική αίθουσα του Ζαππείου κρίθηκε αρχικά ότι ήταν υπεραρκετή για να τους φιλοξενήσει όλους.

Οι πολιτικές συγκυρίες και οι ραγδαίες οικονομικές εξελίξεις όμως, άλλαξαν τα δεδομένα, με το ενδιαφέρον πολλών να παρευρεθούν στο «Ζάππειο ΙΙ» να εκδηλώνεται σταδιακά και γεωμετρικά αυξανόμενο τις τελευταίες εβδομάδες. Εξάλλου, από τα γραφεία της Συγγρού μόνο, το τελευταίο διάστημα έχουν αποσταλλεί περισσότερες από 800 προσκλήσεις προς βουλευτές, εκπροσώπους φορέως και οργανισμών, ακαδημαϊκούς, οικονομικούς παράγοντες και ανθρώπους της Αγοράς.

Παράλληλα, με επιμονή έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να παρευρεθεί στο «Ζάππειο ΙΙ» μια σειρά κομματικών στελεχών που, κυριολεκτικά, έχουν βάλει «λυτούς και δεμένους» προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στην εκδήλωση για την παρουσίαση της οικονομικής πρότασης της ΝΔ.

Τα νέα δεδομένα έχουν οδηγήσει τους επιτελείς της Συγγρού σε αναπροσαρμογή του σχεδιασμού της εκδήλωσης η οποία τελικά φαίνεται ότι θα λάβει χώρα στον ανοιχτό περιστύλιο χώρο εντός τους Ζαππείου, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει αρκετές χιλιάδες κόσμου, ικανοποιώντας μάλιστα ακόμη και ακραίες εκτιμήσεις στελεχών της Συγγρού που ανεβάζουν τον αριθμό των παρευρισκομένων σε περίπου 2-3.000 παρόντες.

Αυτονόητα βέβαια αυτό προσδίδει την εκδήλωση του «Ζαππείου ΙΙ» το περίγραμμα μιας φιέστας και μάλιστα με καθαρά προεκλογικά χαρακτηριστικά, αφού ξεφεύγει πλέον από τα δεδομένα της παρουσίασης μιας ολοκληρωμένης οικονομικής πρότασης προς τους δημοσιογράφους και, μέσω αυτών, στην κοινωνία και προσλαμβάνει στοιχεία εκδήλωσης με συστατικά προεκλογικής χροιάς, ανεβάζοντας επί της ουσίας τον πήχη για τον Αντώνη Σαμαρά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Πηγή: newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου