Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Η βία δεν προσφέρει λύσεις

Δελτίο Τύπου σχετικά με τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας

Η κοινωνία που ζούμε βυθίζεται καθημερινά όλο και περισσότερο στο βούρκο του Μνημονίου. Περικοπές μισθών, απώλεια εργασιακών κεκτημένων, κυβερνητική αδράνεια και παθητικότητα αναγκάζουν τους πολίτες να ζουν μέσα σε ένα συνεχιζόμενο κλίμα ανασφάλειας.


Μέσα σε όλα αυτά βιώνουμε ένα άνευ προηγουμένου κύμα βίας το οποίο κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες και είχε ως συνέπεια τη βάναυση δολοφονία ενός πολίτη, το θάνατο ενός μετανάστη και τον τραυματισμό διαδηλωτών κατά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της χθεσινής ημέρας.

Θεωρούμε πως σε καιρούς που ο κοινωνικός ιστός δοκιμάζεται από τις αντιλαϊκές πολιτικές του Μνημονίου και οι οικογένειες μας παλεύουν για την επιβίωση, είναι αδιανόητο η βία να υπερισχύει της λογικής. Οι πολιτικές είναι που θα μας βγάλουν από την κρίση, και όχι οι μισαλλόδοξες λογικές.

Ζητάμε από κάθε πλευρά σύνεση και ψυχραιμία καταδικάζοντας άνευ περιστροφής τη βία από όποια πλευρά και αν προέρχεται. Οι Έλληνες πολίτες έχουν ανάγκη από όραμα και ελπίδα. Κανείς δε μπορεί να τους τρομοκρατήσει. 

Από το Γραφείο Τύπου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου