Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Αύριο πιάνει δουλειά η προανακριτική για τα υποβρύχια

Με τις καταθέσεις έξι δημοσιογράφων που είχαν κάνει το βασικό ρεπορτάζ για την υπόθεση των υποβρυχίων ξεκινά την Πέμπτη η προανακριτική επιτροπή της Βουλής η οποία θα διερευνήσει την ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ως μάρτυρες θα προσέλθουν οι δημοσιογράφοι Νίκος Χατζηνικολάου, Μάκης Πολάτος, Τάσος Τέλλογλου, Γιάννα Παπαδάκου, Αριστέα Μπουγάτσου και Κώστας Αλατζάς.


Η επιτροπή συγκροτήθηκε σε σώμα, εκλέγοντας πρόεδρο το Μάρκο Μπόλαρη, αντιπρόεδρο τον Άγγελο Μανωλάκη και γραμματέα τον Αγγελο Τόλκα (όλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ) .


Όπως έκανε γνωστό ο κ. Μπόλαρης, η Ν.Δ. ζήτησε να καθυστερήσει για μια εβδομάδα η έναρξη των εργασιών της επιτροπής, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε προλάβει να ενημερωθεί για τη δικογραφία, αίτημα όμως που δεν έγινε δεκτό, λόγω του περιορισμένου χρόνου που υπάρχει μέχρι τις 6 Ιουνίου για την κατάθεση του πορίσματος.


Επίσης, όπως είπε ο κ. Μπόλαρης, ήδη έχει μοιραστεί σε όλα τα μέλη της επιτροπής η δικογραφία, ενώ αναμένεται ακόμα το υλικό της γερμανικής δικαιοσύνης από τις καταθέσεις των στελεχών των γερμανικών εταιριών Ferrostaal και HDW.


Η προανακριτική επιτροπή θα ασχοληθεί μόνον με την ενδεχόμενη εμπλοκή του κ. Τσοχατζόπουλου, ενώ, σε ό,τι αφορά την εκτέλεση της σύμβασης από τους υπόλοιπους υπουργούς Άμυνας, την έρευνα θα αναλάβει η Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, η οποία θα ενισχυθεί με επιπλέον αρμοδιότητες, όπως αυτές που έχει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου