Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Τα κροκοδείλια δάκρυα των πολιτικών...

Με δηλώσεις συμπαράστασης ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την άγρια δολοφονία του 44χρονου οικογενειάρχη.. Από πράξεις όμως τίποτα.. Το πρόβλημα ολοένα και μεγαλώνει.. Σήμερα είναι στο κέντρο, αύριο θα είναι σε ολόκληρη την περιφέρεια. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε δηλώσεις του είπε πως " Η αστυνομία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια".. "Ενώνω τη φωνή μου για την αποτρόπαιη δολοφονία στο κέντρο των Αθηνών", τόνισε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι "οι αστυνομικές δυνάμεις, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυσχερειών, καταβάλουν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την προστασία των πολιτών".

Όπως ανέφερε ο υπουργός, σύμφωνα με τα στοιχεία η εγκληματικότητα στο κέντρο μειώνεται, αυξάνεται, όμως, στην περιφέρεια, αλλά, πάντως, σε επίπεδο μικροεγκληματικότητας, που, σε κάθε περίπτωση, δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

Καμίνης
: "Δεν είναι μια περίπτωση απλής παραβατικότητας"
"Ο σημερινός φόνος δεν είναι μια περίπτωση απλής παραβατικότητας. Είναι εκδήλωση εγκληματικότητας που δεν είναι ανεκτή με κανέναν τρόπο. Απαιτείται πολύ προσπάθεια από την Ελληνική Αστυνομία για να ελεγχθεί η κατάσταση. Έχω δηλώσει κατ' επανάληψη τη διαθεσιμότητα και τη βούληση του Δήμου να συνεργαστεί σε καθημερινή βάση με την Ελληνική Αστυνομία, στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης σε μικτές περιπολίες και το βράδυ. Προ μηνός, είχα την ευκαιρία να επαναλάβω τη διαθεσιμότητα του Δήμου καθώς και τη βούληση του να συνεργαστεί με την Ελληνική Αστυνομία, σε σύσκεψη που διεξήχθη παρουσία των συναρμόδιων υπουργών και υπό την προεδρία του πρωθυπουργού", δήλωσε ο δήμαρχος Αθναίων, Γιώργος Καμίνης.

Πεταλωτής
: "Ανατριχιαστικό συμβάν"
«Ανατριχιαστικό συμβάν» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, τη δολοφονία. Επεσήμανε ότι για το κέντρο της Αθήνας γίνονται, υπό τον πρωθυπουργό συντονισμένες προσπάθειες, για την αναβάθμισή του και χαρακτήρισε «άδικο και μονομερές» να επιρρίπτεται η ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην έλλειψη αστυνόμευσης. «Είναι ευρύτερο ζήτημα πολιτισμικό, οικιστικό και κοινωνικό», τόνισε.

Μιχελάκης
: "Έλλειμμα σχεδιασμού"
Δυστυχώς τέτοια περιστατικά ολοένα και πληθαίνουν καθώς η εγκληματικότητα παραμονεύει παντού, δήλωσε για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης. «Έχουμε καταγγείλει την εικόνα διάλυσης του Υπουργείου που θέλει να λέγεται Προστασίας του Πολίτη» δήλωσε, ενώ έκανε λόγο για έλλειμμα οργανωμένου σχεδίου που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο το οργανωμένο έγκλημα αλλά και αυτό που παραμονεύει σε κάθε γειτονιά και μπορεί να είναι απειλή για τον καθένα μας.« Αντίθετα στην έλλειψη σχεδίου περισσεύει ο κομματισμός»,τόνισε.

Καρατζαφέρης
: "Ηρωισμός να ζεις σε κάποιες περιοχές της Αθήνα"
Σχολιάζοντας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, την τραγική είδηση της δολοφονίας του 44χρονου, δήλωσε τα εξής: "Είναι ηρωισμός να ζεις σε κάποιες περιοχές της Αθήνας πόσο μάλλον να έχεις την απαίτηση να μπορείς να κυκλοφορήσεις νύχτα. Εκεί καταντήσαμε τη ζωή μας, και κανείς δεν συγκινείται.Αυτή είναι η Αθήνα σήμερα, αυτή είναι η Ελλάδα και κανείς δεν συγκινείται.Θα δείτε, όταν η αστυνομία αποκαλύψει το έγκλημα, ποιοι το έκαναν.Και κάποια στιγμή να μην φοβόμαστε να λέμε ποιοι τα έκαναν τα εγκλήματα, ποιοι σκότωσαν τους αστυνομικούς.Κάποια στιγμή, να απαλλαγούμε από όλους αυτούς για να σώσουμε τον Έλληνα πολίτη".


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου