Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Μιχελάκης: «Ζητάμε ότι πήραν Πορτογαλία και Ιρλανδία»

Παρά τις συνεχιζόμενες πιέσεις που εκφράστηκαν, για ακόμα μια φορά, και μετά τη νέα συνέντευξη του επιτρόπου Όλι Ρεν, η ΝΔ εμμένει στη θέση της όσον αφορά στη συναίνεση.


«Εμείς αυτό το οποίο ζητάμε μέσα από το Ζάππειο 2, είναι αυτά που έχουν γίνει δεκτά στα Μνημόνια της Πορτογαλίας και της Ιρλανδιας. Αυτά που ζητάμε είναι αυτά που έχουν καταφέρει να πάρουν οι δύο αυτές χώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί αρνούνται να δώσουν ότι έδωσαν στις άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα τις οριζόντιες περικοπές από ένα σημείο και πάνω.

Ο κ. Μιχελάκης παρουσίασε, μάλιστα, άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν, όπου η πολιτική του Μνημονίου χαρακτηρίζεται ως «ακραίος δημοσιονομικός μαζοχισμός που δεν πρόκειται να πετύχει».

«Είναι μια αποτυχημένη πολιτική η οποία δεν οδηγεί πουθενά», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ ο οποίος και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιδιώκει τη συναίνεση για να καλύψει την αποτυχία της πολιτικής του.

Παράλληλα, ο κ. Μιχελάκης δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του ο Γιάννης Μιχελάκης, για το αν η ΝΔ θα ζητήσει το επόμενο διάστημα πρόωρες εκλογές, επαναλαμβάνοντας πως ισχύουν τα όσα έχει πει μέχρι σήμερα για το θέμα.

«Να έχετε εμπιστοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά. Βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας. Δεν είμαστε μια ανεύθυνη αντιπολίτευση», δήλωσε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας πως «όταν έρθει η ώρα θα το δούμε.»

Ανοιχτό άφησε πάντως το ενδεχόμενο, στο μέλλον να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του Γιώργου Παπακωσταντίνου, καθώς όπως είπε «η πρόταση μομφής είναι ένα όπλο στη φαρέτρα της ΝΔ και θα χρησιμοποιηθεί όποτε το κρίνουμε απαραίτητο.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου