Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Γνώριζε ο Παπανδρέου για το σχέδιο εξόντωσης Καραμανλή;


Νέες αποκαλύψεις στην πολύκροτη υπόθεση του σχεδίου εξόντωσης του Κώστα Καραμανλή, έρχονται στο φως της δημοσιότητας με την αποκάλυψη μυστικού εγγράφου της ΕΥΠ προς την τότε κυβέρνηση τον Φεβρουάριο του 2009, όπου μεταξύ άλλων αποκαλύπτεται πως γνώριζε λεπτομέρειες και ο νυν πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αφού τον πληροφόρησε ο Άλεξ Ρόντος! 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» το Φλεβάρη του 2009, η ΕΥΠ ενημέρωσε την τότε κυβέρνηση Καραμανλή ότι η Υπηρεσία έλαβε γνώση από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) πως μία «ομάδα Εργασίας» 19 Ρώσων που έδρασε στην Ελλάδα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας». Αφορμή για την ενεργοποίηση της ρωσικής ομάδας, που οδηγήθηκε στα ίχνη όσων φέρονται ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του Κ. Καραμανλή, ήταν η «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Κ. Καραμανλή, Β. Πούτιν και Τζ. Παρβάνοφ».

Μάλιστα, σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΥΠ, σε μια τουλάχιστον περίπτωση οι ομάδες των πρακτόρων της ρωσικής υπηρεσίας FSB, ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του τότε Έλληνα πρωθυπουργού στην περιοχή της Νέας Μάκρης, μεταξύ 20 και 25 Απρίλη του 2008. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στο ίδιο απόρρητο έγγραφο αναφέρεται πως ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είχε στα χέρια του από τον Αλεξ Ρόντος (Σύμβουλο του Προέδρου της Γεωργίας), σχέδιο των Αμερικανών για αναβολή ή ματαίωση του αγωγού SOUTH STREAM, γεγονός που δημιουργεί σειρά ερωτημάτων για τον ρόλο του κ. Ρόντου…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου