Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Προφυλακιστέοι οι εκβιαστές αστυνομικοί της παραλιακής

Στη φυλακή οδηγούνται, μετά τις απολογίες τους οι δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που κατηγορούνται για εκβιασμούς καταστηματαρχών στα νότια προάστια, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη βδομάδα, ύστερα από μυστική έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι δύο αστυνομικοί, καθώς και η συγκατηγορούμενή τους, σύζυγος του ενός, που αφέθηκε ελεύθερη με υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, απολογήθηκαν στον ανακριτή για τις κακουργηματικές κατηγορίες της εκβίασης, εγκληματικής οργάνωσης και παθητικής δωροδοκίας. 

 
Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, οι αστυνομικοί κρίθηκαν προφυλακιστέοι και η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικού όρου, ενώ την πόρτα του ανακριτικού γραφείου αναμένεται να περάσουν και 12 καταστηματάρχες, που καλούνται να λογοδοτήσουν για ενεργητική δωροδοκία, καθώς φέρονται να ενέδιδαν στις πιέσεις των επίορκων αστυνομικών. 

 
Συνεργός των δύο ένστολων είναι και τρίτος, χαμηλόβαθμος αστυνομικός, ο οποίος δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου.

Η υπόθεση έφτασε στις διωκτικές αρχές, έπειτα από καταγγελία καταστηματάρχη ότι οι αξιωματικοί ζητούν χρηματικά ποσά από 1.000 έως και 2.000 ευρώ, για να μην διενεργούν ελέγχους ή να μη βεβαιώνουν παρατυπίες καταστηματαρχών με επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, κυρίως στην παραλιακή.


Το τέλος της παράνομης δράσης των αστυνομικών δόθηκε την περασμένη Τετάρτη, όταν ένας από τους δύο αξιωματικούς συνελήφθη επ' αυτοφώρω με προσημειωμένο χρηματικό ποσό που μόλις είχε παραλάβει από καταστηματάρχη. 

 
Από τα στοιχεία της έρευνας για την υπόθεση φαίνεται να προκύπτει πως οι ένστολοι -εκ των οποίων ο ένας υπηρετούσε ως διοικητής Τμήματος των νοτίων προαστίων- φέρονται να επιδίδονται στη συγκεκριμένη δραστηριότητα τουλάχιστον από το Μάιο του 2010.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο διοικητής όσο και η κατηγορούμενη σύζυγός του αρνήθηκαν τις αποδιδόμενες κατηγορίες, ενώ ο συγκατηγορούμενος τους, αξιωματικός, φέρεται να έδωσε τυπική απολογία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου