Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Έβρος: Άσκηση-προειδοποίηση βίαιης διάβασης από την ...Μεγάλη άσκηση διάβασης ποταμού πραγματοποίησε από 30 Μαΐου έως 03 Ιουνίου 2011 η 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «ΑΨΟΣ», που εδρεύει στο Σουφλί, θέλοντας να δείξει στην "άλλη πλευρά", ότι η διάβαση ποταμών δεν είναι "μονόδρομος", αλλά "διπλής κατευθύνσεως".


Η όλη άσκηση εστιάστηκε σε ένα πολύ δύσκολο σενάριο, η δυνατότητα εφαρμογής του οποίου όμως, είναι αυτή που μπορεί να κρίνει μια μελλοντική ελληνοτυρκική σύγκρουση στην περιοχή. Την "βίαιη διάβαση ποταμού".

Τι σημαίνει "βίαη διάβαση ποταμού": Σημαίνει  κάθετη διάβαση υπό συνθήκες προσβολής των φίλιων τμημάτων από αμυνόμενες εχθρικές δυνάμεις. Κατά την διάρκεια μιας τέτοιας επιχείρησης βάλλονται τα εχθρικά τμήματα από τα φίλια, ακόμα και ενώ βρίσκονται μέσα στο νερό, καλύπτονται τα τμήματα που περαιώνονται στην ελεγχόμενη από τον εχθρό, όχθη με πυρά βαρέων όπλων κλπ. Είναι μια τεράστια επιχείρηση που αποτελεί τον καλύτερο δυνατό συνοντονισμό και πάνω απ'όλα εύστοχες βολές, αλλά έχει τεράστια σημασία, αφού μεταφέρεται ο πόλεμος στο έδαφος του αντιπάλου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου