Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Στην Αθήνα στελέχη της Socar για την ΔΕΣΦΑ

desfa_693709298
Στο στάδιο της ολοκλήρωσης περνά η πώληση του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), μετά και τη σχετική έγκριση από την έκτακτη γενική συνέλευση των Ελληνικών Πετρελαίων.

Η γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ ενέκρινε την πώληση του μεριδίου που έχει ο όμιλος στον ΔΕΣΦΑ, κρίνοντας ως ικανοποιητική την προσφορά της Socar και αναμένεται πλέον μόνο η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ.

Στο μεταξύ, έφτασε σήμερα στην Αθήνα, αντιπροσωπεία της αζερικής εταιρείας, με τη συμμετοχή και εκπροσώπου της Socar στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία δεν θα ενημερωθεί μόνο για τα θέματα του ΔΕΣΦΑ, αλλά έχει προγραμματιστεί συνάντηση και με τον υφυπουργό Ενέργειας, Ασ. Παπαγεωργίου και, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, το θέμα συζήτησης εκτός από τον ΔΕΣΦΑ, θα είναι οι εξελίξεις γύρω από τον αγωγό TAP.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη στελεχών της Socar στην Αθήνα, μετά την έγκριση της πώλησης από όλους τους μετόχους. Εκτός από τον ΔΕΣΦΑ και το ΥΠΕΚΑ, οι εκπρόσωποι της Socar θα έχουν συναντήσεις τόσο με το ΤΑΙΠΕΔ όσο και με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στο πλαίσιο της συζήτησης και εξειδίκευσης των τεχνικών λεπτομερειών για την ολοκλήρωση της πώλησης και τη διευθέτηση των θεσμικών εκκρεμοτήτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου