Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Στουρνάρας διώχνει τους επενδυτές και κλείνει τις επιχειρήσεις !!!!

Έπεα πτερόεντα: Δίκαιο φορολογικό σύστημα για όλους.

Διαβάζουμε στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Alpha Bank (1/8/2013) ότι στο άρθρο 49 του τελευταίου φορολογικού νόμου (4172/2013), αναφέρεται ότι, οι δαπάνες τόκων των συνδεδεμένων επιχειρήσεων που υπερβαίνουν το 25% του EBITDA (κέρδη των επιχειρήσεων προ φόρων, αποσβέσεων και τόκων) δεν αφαιρούνται πλέον από τα φορολογητέα κέρδη τους. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των μεμονωμένων επιχειρήσεων που τα καθαρά έξοδα των τόκων τους υπερβαίνουν το 1 εκ..




Ενώ λοιπόν τα κέρδη των επιχειρήσεων προ φόρων, αποσβέσεων και τόκων μειώνονται σημαντικά λόγω της οικονομικής κρίσης και το ποσό των μη εκπιπτόμενων τόκων αυξάνει σημαντικά, η κυβέρνηση σαν νέος Σουλτάνος φορολογεί τις επιχειρήσεις για κέρδη που δεν έχουν και ένα πραγματικό και αδιαφιλονίκητο έξοδο τους δεν αναγνωρίζεται.

Αντί λοιπόν να στηρίζεται η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, το κράτος φορολογεί στις επιχειρήσεις κέρδη που δεν έχουν.

Η κυβέρνηση σήμερα έσπευσε να ανακοινώσει 50000 προσλήψεις, ανέργων μέσω επιδοτούμενου προγράμματος του ΟΑΕΔ (stagers) σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, σε νοσοκομεία, σχολεία, δικαστικές υπηρεσίες και τα ΚΕΠ. (!!!!!)


Δυστυχώς, έτσι αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη και το χτύπημα της ανεργίας.

Vegetius



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου