Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Το τελικό σχέδιο για τους πλειστηριασμούς

pleistiriasmoi
Το «Έθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για να βγουν στο σφυρί εξοχικά, δεύτερη κατοικία, εμπορικά και επαγγελματικά ακίνητα, ενώ προστατεύεται η πρώτη κατοικία των οικονομικά αδύναμων.

Καταργείται η διάταξη για προστασία όλων των ακινήτων με αξία ως 200.000 ευρώ, μειώνεται το όριο αντικειμενικής αξίας του προστατευόμενου ακινήτου και ταυτόχρονα μπαίνει όριο εισοδήματος μέχρι τα 20.000 ευρώ.
Για την προστασία της κύριας και μοναδικής κατοικίας θα καθιερωθούν κριτήρια. Θα υπάρχει όπως όλα δείχνουν προστασία για τα ακίνητα ως 150.000 αντικειμενικής αξίας, ενώ θα προστατεύονται και όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα. Θα μπει ένα πλαφόν στις 7.000 ως 8.000 ευρώ το χρόνο για έναν άγαμο και στις 20.000 ευρώ το χρόνο για μια τετραμελή οικογένεια.
Θα υπάρχει πλαφόν των 20.000 ευρώ στα χρέη σε καταναλωτικά δάνεια και κάρτες καθώς θεωρείται ότι για τα ποσά αυτά ο διακανονισμός είναι εύκολος, όμως δεν θα υπάρχει καμία προστασία για όσους έχουν χρέη μεγαλύτερα των 20.000 ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου