Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Η Δράση καταδικάζει την απόφαση του Eurogroup να «κουρέψει» τις καταθέσεις στις Κυπριακές τράπεζες


Η Δράση καταδικάζει την απόφαση του Eurogroup να «κουρέψει» τις καταθέσεις στις Κυπριακές τράπεζες.


1.      Επειδή υπονομεύει τη σχέση εμπιστοσύνης των καταθετών προς τις τράπεζες τους όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Υπονομεύει την Ευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων μέχρι του ποσού των 100.000 Ευρώ.
2.      Επειδή θα οδηγήσει σε φυγή καταθέσων από τις χώρες του Νότου προς τις χώρες του Βορρά.
3.      Επειδή αναδεικνύει απόλυτη και κυνική αγνόηση των αρχών της Ε.Ε. υπέρ «βολικών» κατά περίπτωση πολιτικών. Και ο κυνισμός αυτός θα έχει δραματικές πολιτικές επιπτώσεις στις χώρες του Νότου, οδηγώντας τες στην αγκαλιά των ακραίων και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων.
4.      Επειδή το κόστος για την Ευρώπη θα αποδειχθεί σημαντικά μεγαλύτερο από το φαινομενικό άμεσο όφελος. Η απόφαση υπονομεύει το Ευρώ και καταστρέφει την οικονομία της Κύπρου, την οποία υποτίθεται «διασώζει».

Η Δράση, με αφορμή την άφρονα αυτή απόφαση , επισημαίνει ότι για εμάς τους Έλληνες προέχει η άμεση εκλογίκευση των πολιτικών μας με περιορισμό και βελτίωση του κράτους ώστε να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση του Ελληνικού λαού και κυρίως για να μπορέσουμε το ταχύτερο να απαλλαγούμε από την κηδεμονία των δανειστών μας.
Πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου:
Τηλ. 2107472530

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου