Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Οικονομόπουλος: Πριν από το Πάσχα η δίκη Ψωμιάδη

Ανοικτός είναι πλέον ο δρόμος για την ελληνική δικαιοσύνη να δικάσει τον Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης του ποσού των 21.195.174 ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ.

Ο Χάρης Οικονομόπουλος, που χειρίζεται προσωπικά την υπόθεση, μίλησε στο "aek-live" τονίζοντας πως σε διάστημα 15 ημερών θα πρέπει να ξεκινήσει η δίκη.
Αναλυτικά...


Κύριε, Οικονομόπουλε, τι σημαίνει για την ΑΕΚ ο ερχομός του εγγράφου;
"Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει στην ελληνική δικαιοσύνη να δικάσει τον Μάκη Ψωμιάδη για την υπεξαίρεση των 21.195.174 ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, κάτι το οποίο δεν μπορούσε να γίνει πριν λόγω της έλλειψης του συγκεκριμένου εγγράφου. Αν και πολλοί το θεώρησαν ακατόρθωτο, το εμπόδιο αυτό άρθηκε και πλέον άνοιξε ο δρόμος για την πραγματοποίηση της δίκης το ταχύτερο δυνατό".

Η πίεση ήταν αφόρητη. Είχα βγει στις 3 Μαρτίου, στο δελτίο ειδήσεων του Καναλιού 5 των Σκοπίων και τους είχα κατηγορήσει ευθέως για χρηματισμό! Μετά από τρεις ημέρες, στις 6 Μαρτίου υπήρξε επικοινωνία μεταξύ της εισαγγελέως Εφετών (Αννα Ζαΐρη) και της δημοσίας κατηγόρου των Σκοπίων και την Τρίτη (12/3) το έγγραφο έφτασε στην Ελλάδα"

Ποιες είναι οι διαδικασίες που πρέπει να κινηθούν για να οριστεί νέα δικάσιμος;
"Πρέπει να ολοκληρωθεί η μετάφραση του εγγράφου από του Υπουργείο Εξωτερικών στη συνέχεια να σταλθεί στην Εισαγγελία Εφετών, η οποία είναι και η αρμόδια για τον ορισμό της δίκης".

Πόσος χρόνος απαιτείται για να γίνει η δίκη;
"Και μέσα στον μήνα θεωρώ ότι μπορεί να αρχίσει. Πρέπει η δικάσιμος να έχει οριστεί σίγουρα πριν το Πάσχα μέχρι τις 15 Απριλίου"

Ποια είναι η εκτίμησή σας για την υπόθεση που καίει τόσο πολύ την ΑΕΚ!
"Αν δεν πίστευα ότι η ΑΕΚ μπορεί να την κερδίσει, δεν θα ξόδευα χρήμα και χρόνο για να την κυνηγήσω. Στην τελευταία αναβολή ανέφερα ρητά ότι εφόσον σταλθεί το έγγραφο από τα Σκόπια, η δίκη μπορεί να οριστεί σε διάστημα 15 ημερών. Το τελευταίο εμπόδιο έπεσε γρήγορα και πλέον πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη να βιαστεί. Πολεμάμε και θα κερδίσουμε".

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου