Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Στο Βατικανό μεταβαίνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Πρώτη φορά μετά το σχίσμα που θα παραστεί σε ενθρόνιση του Πάπα

Αναχώρησε νωρίτερα για τη Ρώμη, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνοδευόμενος από τον άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου μεγάλο Λογοθέτη κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο, προκειμένου να παραστεί αύριο στην ενθρόνιση του νέου Πατριάρχου Ρώμης Φραγκίσκου του Α'.


Στό Πατριαρχικό αεροπλάνο με το οποίο ταξίδεψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Ρώμη φιλοξενήθηκε και ο αρχιεπίσκοπος κ. Aram Ateşyan, Γεν. Επίτροπος του Αρμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, που μεταβαίνει στη Ρώμη για τον ίδιο σκοπό.

Ανακοίνωση που εκδόθηκε στο Φανάρι σημειώνει ότι στην Ρώμη θα προστεθούν στην Πατριαρχική αντιπροσωπεία οι Μητροπολίτες Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, Περγάμου κ. Ιωάννης και Μπουένος Αϊρες κ. Ταράσιος.

Εκκλησιαστικές πηγές παρατηρούν επίσης ότι πρόκειται για την πρώτη φορά μετά το σχίσμα ανάμεσα στην Ρώμη και την Κωνσταντινούπολη, που Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί σε ενθρόνιση του Πάπα Ρώμης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου