Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Οι Σοσιαλδημοκράτες επιτίθενται στη Μέρκελ, για την Κύπρο


steibrouk
Ο Σοσιαλδημοκράτης αντίπαλος της Άνγκελας Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές το επόμενο φθινόπωρο Πέερ Στάινμπρουκ, υπογράμμισε σήμερα και στηλίτευσε τις ευθύνες που φέρει η Γερμανίδα καγκελάριος για την απόρριψη εκ μέρους του κυπριακού Κοινοβουλίου του σχεδίου για τη δασμολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων, χαρακτηρίζοντάς τες «κατάφορο πολιτικό σφάλμα».

«Η απόρριψη από το Κυπριακό Κοινοβούλιο του ευρωπαϊκού σχεδίου για δανεισμό αποδεικνύει πως το διαπραγματευθέν πρόγραμμα, με τη συμβολή κυρίως του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και με τις ευλογίες της καγκελαρίου, απέτυχε οικτρά», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή του ο Στάινμπρουκ.
«Η απαιτούμενη συμμετοχή των μικροεπενδυτών προκάλεσε την ανάδυση ανησυχιών που το μόνο τους αποτέλεσμα ήταν να αυξήσουν την κρίση. Πρόκειται για ένα κατάφορο πολιτικό σφάλμα», πρόσθεσε.
«Ωστόσο, εναπόκειται πάντοτε στην Κύπρο να συνεισφέρει ενεργά στην επίλυση της κρίσης και να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις. Υποστηρίζω να ερωτηθούν οι μέτοχοι κι οι κάτοχοι καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες και να μην πέσουν όλα στην πλάτη των φορολογουμένων», επέμεινε ο Στάινμπρουκ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου