Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Η μηχανή που απαντά σε κάθε ερώτηση

Το WolframAlpha είναι μία «μηχανή απαντήσεων» που δημιουργήθηκε από τη Wolfram Research και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2009. 

Οι προγραμματιστές της Wolfram Research κατάφεραν να δημιουργήσουν μια online υπηρεσία που να μπορεί να απαντήσει σε πραγματικές ερωτήσεις, άμεσα, κάνοντας υπολογισμούς και αφού επεξεργαστεί αποθηκευμένα δεδομένα.Η μηχανή βασίζεται στην υπολογιστική πλατφόρμα «Mathematica» και χρειάζεται περίπου δέκα χιλιάδες επεξεργαστές ώστε να καταφέρει να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση τής τεθεί. 

Το WolframAlpha χρησιμοποιεί μια σειρά από περίπλοκους αλγορίθμους και μία τεράστια βάση δεδομένων που, με επικεφαλής τον Stephen Wolfram, εξελίχθηκε μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 25 ετών.

Αυτή τη στιγμή, η εφαρμογή καλύπτει πάρα πολλά πεδία ερωτήσεων όπως τα μαθηματικά, φυσική, χημεία, μουσική, ιστορία, οικονομικά, γεωγραφία και πολλά άλλα.Η αξιοπιστία του WolframAlpha, επιβεβαιώνεται από τη συνεργασία της εταιρείας με μηχανές αναζήτησης όπως το Microsoft Bing και το DuckDuckGo αλλά και με εφαρμογές όπως το Siri της Apple και το αντίστοιχο Iris για Android. 

Οι αναλυτές του Facebook δήλωσαν μάλιστα ότι περισσότεροι από 400.000 χρήστες χρησιμοποίησαν το WolframAlpha σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Η Wolfram Research έχει κυκλοφορήσει μια mobile έκδοση της εφαρμογής για iOS αλλά και για Android. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από το App Store της Apple και από το Google Play αντίστοιχα, στην τιμή των 3,17 ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου