Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Όλοι γνώριζαν για το «Karouzos gate» από τον Απρίλιο του 2011


Με εξώδικη ενημερωτική επιστολή τον Απρίλιο του 2011 προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, το ΣΔΟΕ, πολιτικά κόμματα, όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, σε επτά εφημερίδες και επτά επιλεγμένους δημοσιογράφους (Παπαχελάς, Τέλλογλου, Ρίζος, Χατζηνικολάου, Τράγκας, Κανέλλη και Κύρτσος) ο Γιώργος Ζωγραφάκης ενημερώνει λεπτομερώς για τη γνωριμία του με τον Γιάννη Καρούζο, καταγγέλλει σοβαρές παρατυπίες του ΣΔΟΕ, τα συμφέροντα πίσω από την πτώχευση Καρούζου και τις... επίμαχες αγοραπωλησίες ακινήτων.

Ωστόσο, προκύπτει το εύλογο ερώτημα εφόσον την εν λόγω επιστολή έλαβαν υπουργός, πολιτικοί, ΣΔΟΕ και δημοσιογράφοι ουδείς δημοσιοποίησε το θέμα και δεν κινήθηκε καμία διαδικασία...


Η γνωριμία Ζωγραφάκη- Καρούζου


Ο κ. Ζωγραφάκης αναφέρει ότι είχε αντιδικία με τον κ. Καρούζο και στην επίμονη προσπάθειά του να την λύσουν εξωδικαστικά συναντήθηκαν προσωπικά. Ο κ. Καρούζος του εκμυστηρεύτηκε ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, τα οποία ωστόσο από τον κ. Ζωγραφάκη δεν εκλήφθησαν ως σοβαρά και για αυτό το λόγο προσφέρθηκε να τον βοήθησει. Κάπως έτσι άρχισε η συνεργασία των δύο ανδρών, η οποία εξελίχθηκε σε στενή φιλία. Μάλιστα, ο κ. Ζωγραφάκης ανέφερε ότι οι συνεργάτες του ομίλου Καρούζου ήταν ένα χρόνο απλήρωτοι, ενώ βοηθούσε οικονομικά ο ίδιος ακόμα και τον Γιάννη Καρούζο δανείζοντάς του χρήματα. Αφού ο κ. Ζωγραφάκης, όπως περιγράφει, είχε συνδράμει στη σωτηρία του ομίλου, ξαφνικά ο κ. Καρούζος δηλώνει πτώχευση και μάλιστα χωρίς να τον ενημερώσει. 

Η συνεργασία 

Στις 15 Σεμπτεμβρίου του 2010 «υπέγραψα συμφωνητικό συνεργασίας με τον Γιάννη Καρούζο ως νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών του ομίλου του, ως φυσικό πρόσωπο» γράφει ο κ.Ζωγραφάκης. Ο νέος πια εκπρόσωπος του ομίλου Καρούζου ανακαλύπτει ότι κάποιοι επιχειρηματίες και πιθανόν πολιτικοί που δεν κατονομάζει είχαν συμφέρον να πτωχεύσει ο όμιλος καθώς έπρεπε να χαθούν τα ίχνη παράνομων αγοραπωλησιών ακινήτων. 

Η πτώχευση και οι απειλές

Ο δε κ. Καρούζος είχε καταθέσει αίτηση πτώχευσης στο άρθρο 107 και όχι στο άρθρο 99, σύμφωνα με το οποίο ο ιδιώτης δηλώνει μόνος του στο δικαστήριο ότι πτώχευσε. Σε αυτό το σημείο, ο κ.Ζωγραφάκης επισημαίνει στην επιστολή «όταν κατάλαβα ότι αντιλήφθηκα το οργανωμένο σχέδιο πτώχευσης πίσω από τον όμιλο άρχισαν όλοι να με υποθάλπτουν και να επιχειρούν την εξόντωσή μου. Αυτό όμως αποδείχτηκε δύσκολο έργο. Κατάφερα να αγοράσω μέρος των μετοχών του ομίλου Καρούζος. Σε ραντεβού που καθορίστηκε στη Γλυφάδα στο εστιατόριο Δελφίνια με συνάντησε ένας αυτοαποκαλούμενος δικηγόρος του ομίλου, ο οποίος προσπάθησε να με εξαγοράσει έναντι 100.000.000 ευρώ(!) για να παραιτηθώ από την διάσωση της επιχείρησης. Μου υποσχέθηκε μάλιστα ότι θα μου εξασφαλίσει νόμιμη δουλειά σε πρεσβεία».

Ο κ. Ζωγραφάκης σημειώνει ότι αρνείται την πρόταση λέγοντας «Εμένα με λένε Γιώργο Ζωγραφάκη και δεν εξαγοράζομαι». Στην πορεία, εμπλεκόμενες τράπεζες, σφραγίζουν τα γραφεία της επιχείρησης και το δικαστήριο κάνει δεκτή την αίτηση πτώχευσης. «Κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι τα ακίνητα του ομίλου ήδη έχουν μοιραστεί σε διάφορους κλεπταποδόχους» σημειώνει ο κ.Ζωγραφάκης.

Ο Ζωγραφάκης αναφέρει στην επιστολή και τον Καραλή, πρώην λογιστή του Καρούζου, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. « Αν μάθουν τα στοιχεία που έχω θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο αυτοί οι κύριοι για να μου τα πάρουν» γράφει σχετικά με τα πρόσωπα που τον εκβίαζαν για όσα ήξερε για τον Καρούζο. Ο δε Καραλής φέρεται να δήλωσε στον Ζωγραφάκη ότι «το ΣΔΟΕ είναι δικό μου, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα». 

Οι.. παρατυπίες του ΣΔΟΕ

Στη συνέχεια ο κ. Ζωγραφάκης κάνει λόγο για την επίσκεψη του ΣΔΟΕ στην εταιρεία και αναρωτιέται για ποιον λόγο πήγαν.   

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι πλέον δεν θέλει να είναι συνιδιοκτήτης ενός ομίλου «που κουβαλάει τόσες αμαρτίες».    
Ο κ. Ζωγραφάκης αναλυτικά μιλάει για το πως οδήγησε το ΣΔΟΕ στο γραφείο του κ. Καρούζου και θέτει κάποια ερωτήματα, όπως γιατί δεν κατευθύνθηκαν απευθείας στο γραφείο του κ. Καρούζου, για ποιον λόγο δεν ζήτησαν τα βιβλία της ατομικής επιχείρησης αλλά άρχισαν να μελετούν τα έγγραφα που βρίσκονταν πάνω στο γραφείο και γιατί δεν κάλεσαν τον εισαγγελέα να ανοίξει το κλειδωμένο προσωπικό γραφείο του αρχιτέκτονα Ιωάννη Καρούζου. 

Επίσης, ο κ. Ζωγραφάκης επειδή υποψιάστηκε πως μπορεί να μην ήταν το ΣΔΟΕ αυτό που είχε έρθει για έλεγχο, κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να διαπιστώσει την ταυτότητά τους, ενώ μιλάει για τον τρόπο με τον οποίο έδρασε η αστυνομία στο τηλεφώνημά του. Ο ίδιος τονίζει πως οι ελεγκτές εκνευρίστηκαν, όταν πληροφορήθηκαν για την κλήση της αστυνομίας απείλησαν πως θα πάρουν τους υπολογιστές και τον server. Ο κ. Ζωγραφάκης υπογραμμίζει πως οι ελεγκτές αρκέστηκαν στα έγγραφα που βρίσκονταν πάνω στο τραπέζι και θεωρεί πως ίσως ήθελαν να ελέγξουν μόνο τον ίδιο και όχι τον κ. Καρούζο. Ακόμη, σημειώνει πως σε κάποια ντουλάπα υπήρχε ένας φάκελος για τον οποίο δεν ήξερε ούτε ο ίδιος ούτε ο κ. Καρούζος που βρίσκεται, οι ελεγκτές όμως τον ζητούσαν επίμονα.   

Ο... Λιβανός

Το πιο κρίσιμο ερώτημα που θέτει ο κ. Ζωγραφάκης είναι γιατί ενώ ένας μεσίτης «μάλλον ο Λιβανός» είχε κάνει καταγγελία στο ΣΔΟΕ πολύ καιρό πριν, το ΣΔΟΕ δεν έκανε ποτέ έλεγχο, ενώ μάλιστα έχει την υπερεξουσία να ανοίγει όποιο γραφείο θέλει όποτε θέλει, ακόμη και στην περίπτωση του ομίλου Καρούζου που τα γραφεία ήταν σφραγισμένα. Επισημαίνει δε πως μάλλον το πρόβλημα ήταν ο ίδιος και όχι ο κ. Καρούζος, καθώς αυτός διαχειριζόταν τον όμιλο εκείνο το διάστημα.  

«Όταν έφυγαν οι ελεγκτές άφησαν δύο έγγραφα, στο ένα έγραφε εντός 5 ημερών να προσκομιστουν τα βιβλία της ατομικής επιχείρησης του Καρούζου στην υπηρεσία και το άλλο έγγραφο έλεγε εντός 10 ημερών  να μεταβεί ο Καρούζος στο ΣΔΟΕ για να δώσει εξηγήσεις. Σε πέντε μέρες το ΣΔΟΕ ήρθε για δεύτερη φορά, και αφού βρήκε  κλειστό το αρχιτεκτονικό γραφείο του Καρούζου άφησε ξανά για δεύτερη φορά τα ίδια χαρτιά. Είχα λοιπόν μια ελπίδα μόλις τους είδα από την κάμερα ασφαλείας ότι θα έρθουν μέσα να με ζητήσουν και να με ρωτήσουν τι ξέρω εγώ. Δυστυχώς όμως αυτό δεν έγινε», λέει χαρακτηριστικά.   

Ακόμη,  ο κ. Ζωγραφάκης αναφέρεται στην επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος και ο όμιλος, καθώς κατατέθηκε αγωγή κατά του κ. Καρούζου μαζί με προσωρινή διαταγή για μη μεταβολή περιουσιακών στοιχείων, αλλά ο ίδιος τονίζει ότι στα χέρια του δεν είχε τα έγγραφα αυτά με τα οποία θα μπορούσε να αντικρούσει την αγωγή γιατί τα είχε πάρει το ΣΔΟΕ.

Υπενθυμίζεται ότι αίτημα περί προσωρινής διαταγής απερρίφθη. Στη συνέχεια κάνει λόγο για μια άλλη επίσκεψη του ΣΔΟΕ, κατά την οποία οι ελεγκτές ήθελαν να ελέγξουν την εταιρεία «Γ-Β Επενδύσεων Α.Ε.» την οποία ο κ. Ζωγραφάκης είχε ιδρύσει πρόσφατα (50 ημέρες πριν), με σκοπό να αποτρέψει την πτώχευση του ομίλου. Παράλληλα, οι ελεγκτές ζήτησαν και πήραν τα συμβόλαια με τα οποία αγόρασε τις μετοχές.    

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως δεν υπονοεί κάτι για τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, αλλά αναρωτιέται από ποιον πήραν εντολές και μιλάει λεπτομερώς για τον τρόπο με τον οποίο ενήργησαν, όταν μπήκαν στο προσωπικό του γραφείο.    
«Άρχισα να να χάνω και την αξιοπρέπεια μου από κάποιους συνεργάτες και υπαλλήλους μου γιατί βλέποντας το ΣΔΟΕ αντί να πάει να ψάχνει στα γραφεία του ομίλου Καρούζου ψάχνει στα δικά μου και έτσι νομίζουν ότι έχω κάνει κάτι που δεν το ξέρουν», σημειώνει.   

Καταγγελίες για... υπόκοσμο που παρακολούθουσε τις κινήσεις του

Επιπλέον, κάνει λόγο για «περιέργους τύπους» που παρακολουθούσαν τον ίδιο και τον κ. Καρούζο και για την καταγγελία που αποφάσισαν να κάνουν εν ονόματι του κ. Καρούζου με όσα στοιχεία τους είχαν απομείνει.    
Τέλος, κάνει στο ΣΔΟΕ μια δημόσια πρόταση, λέγοντας να τον καλέσει να δώσει ό,τι πληροφορίες θέλει, με την προϋπόθεση όμως κατά τη διαδικασία να παρευρίσκονται δύο δημοσιογράφοι, εκ των οποίων ο ένας να είναι δικής του επιλογής. 

Οι ύποπτοι βουλευτές και υπουργοί, το ξέπλυμα χρήματος

Ο Γιώργος Ζωγραφάκης καταγγέλλει ακόμα ότι «ο πραγματικός σκοπός του Ομίλου ήταν να κλέβει το δημόσιο και το κυριότερο να ξεπλένει χρήματα πολιτικών και ιδιαίτερα κάποιων πρώην υπουργών», χωρίς να τους κατονομάζει. Ο πρώην συνέταιρος του κουμπάρου του Προέδρου της Βουλής, καταγγέλλει ότι ο όμιλος είχε αναλάβει το «ξέπλυμα» των χρημάτων που έπαιρναν οι πρώην υπουργοί από μίζες και στην συνέχεια την αποστολή τους στο εξωτερικό.








Αναστασία Γαλάνη, Ντία Μούλου

http://newpost.gr

Pages 812345678 »