Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Μύθος ότι το αλκοόλ παχαίνει


Η Ειρήνη Πασχαλέρη, Βιολόγος. Ειδικευμένη στη διατροφή, σας συμβουλεύει ώστε να έχετε τέλειο σώμα πίνοντας αλκοόλ

Δυστυχώς το αλκοόλ στο σώμα μας μετατρέπεται σε σάκχαρα και συσσωρεύεται ως λίπος γύρω από την κοιλιά και τη μέση. Υπάρχουν όμως τρόποι να διατηρούν οι γυναίκες την καλή τους σιλουέτα, έστω και με κάνα ποτάκι παραπάνω.
Έξυπνα tips που μπορούν να σας προστατεύσουν από αυτό:


Αν πίνετε αλκοόλ καθημερινά, καλό είναι να μην τρώτε γλυκά. Επειδή και τα δυο είναι απλά  σάκχαρα και μετατρέπονται σε κοιλιακό λίπος και όταν συνδυάζονται η κατάσταση χειροτερεύει.
Επιλέξτε ποτά όπως τζιν με σόδα ή με στυμμένο λεμόνι, σαμπάνια, λευκό κρασί που έχουν τις λιγότερες θερμίδες ( 100 kcal)
Μην συνδυάζετε το αλκοόλ με αναψυκτικά αφού τα τελευταία περιέχουν ζάχαρη και ο συνδυασμός γίνεται πιο εύκολα λίπος. Αν πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε αναψυκτικό στο ποτό σας επιλέξτε τα light.
Για να μην το παρακάνετε με το αλκοόλ να σκέφτεστε ότι το ένα γραμμάριο είναι 7 θερμίδες,  ότι σε μεγάλες ποσότητες αφυδατώνει τον οργανισμό και καταστρέφει βιταμίνες και αμινοξέα και φυσικά παχαίνει.
Πίνετε αργά και ποτέ με άδειο στομάχι.
Αποφύγετε τα κοκτέιλ και τα έτοιμα ποτά σε μπουκάλι που συνήθως έχουν πολλές θερμίδες και ζάχαρη.
Το ούζο είναι το ποτό με τις περισσότερες θερμίδες οπότε βάλτε λίγο και αραιώστε το με πολύ πάγο.
Η μπύρα είναι ουσιαστικά μια “μακαρονάδα σε ποτήρι” αφού έχει πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και γίνεται εύκολα λίπος γύρω από την κοιλιά.
Γενικά  η μικρή κατανάλωση αλκοόλ ( 1-2 ποτηράκια/ημέρα) φαίνεται ότι είναι ευεργετική αφού χαλαρώνει τον οργανισμό, προστατεύει την καρδιά και τα αγγεία και θωρακίζει από ασθένειες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου