Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Απόστολος Κακλαμάνης: Δυο εν ενεργεία βουλευτές στη λίστα για περίεργο πλουτισμό


Βολές κατά του υπουργού Οικονομικών εξαπέλυσε στη Βουλή ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης κατηγορώντας τον κ. Στουρνάρα ότι έστειλε «εγγράφως» τη λάσπη για τα 32 πολιτικά πρόσωπα, ενώ ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης καταγγέλλει ότι τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα για περίεργο πλουτισμό είναι μόνο δύο εν ενεργεία βουλευτές, ένας από τη ΝΔ και ένας μικρότερου κόμματος. 

Απαντώντας ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης απέφυγε να σχολιάσει την αποκάλυψη του πρώην προέδρου αλλά παρέπεμψε στη δικαιοσύνη λέγοντας ότι «οποιαδήποτε έρευνα έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, όταν υπάρξει αποτέλεσμα το πόρισμα θα διαβιβαστεί και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής».
Παράλληλα, ο υφυπουργός άφησε σαφείς αιχμές για τη λειτουργία του ΣΔΟΕ, τις διαρροές αλλά και για καθυστερήσεις στη διεξαγωγή των ερευνών του, προαναγγέλλοντας έμμεσα αλλαγές στη τρόπο λειτουργίας του σώματος.
Ο κ. Μαυραγάνης χαρακτήρισε ως μείζον ζήτημα το διάστημα στο οποίο διεξάγεται μία έρευνα από το ΣΔΟΕ αλλά και τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας, τονίζοντας ότι εφόσον ανέλαβε πλέον ο ίδιος τις αρμοδιότητες της υπηρεσίας «θα τα αντιμετωπίσω άμεσα δεν μπορεί μία έρευνα να σέρνεται στο χρόνο. «Πώς γίνονται όλες αυτές οι διαρροές, πως φεύγουν οι πληροφορίες; Αυτές γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και αποσταθεροποιούν το πολιτικό σύστημα και πρέπει να μπει ένα τέλος» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κακλαμάνης πάντως επέκρινε σκληρά τη στάση του υπουργού Οικονομικών σε ό,τι αφορά την παρουσία του στη Βουλή, κατηγορώντας τον ότι δεν προσέρχεται να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών αλλά τις επόμενες μέρες θα ζητήσει την ψήφο των βουλευτών για τα νέα μέτρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου