Δεν απουσιάζει βέβαια και ο αγκυλωτός σταυρός σε περίοπτη θέση στην αίθουσα. Συγκεκριμένα, το σύμβολο υπό το οποίο κάνει την ομιλία του ο Ν. Μιχαλολιάκος ονομάζεται «Wolfsangel», δηλαδή «Αγκίστρι του λύκου» με το οποίο οι Γερμανοί του μεσαίωνα κυνηγούσαν λύκους.
Την περίοδο της ναζιστικής Γερμανίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Έθνος, χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο της παραστρατιωτικής οργάνωσης «Werwolf», που έφτιαξε το 1944 ο γενικός αρχηγός των Ες-Ες, Χάινριχ Μίλερ, και συμμετείχαν σε αυτήν στρατιώτες των Ες-Ες και της νεολαίας του Χίτλερ.
Το 1982 απαγορεύτηκε στη Γερμανία η χρήση του συγκεκριμένου συμβόλου, ενώ παράλληλα τέθηκε εκτός νόμου η νεοναζιστική οργάνωση VSBD/PdA που το χρησιμοποιούσε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου