Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ο.Π (Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος Μ.Κ.Ο )


Στις 23 Σεπτεμβρίου ξεκινά η υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος “Youth In Action”, με τίτλο έργου: Youth and the Environment: "Green" Skills Development, Νεολαία και Περιβάλλον: Ανάπτυξη Πράσινων Δεξιοτήτων, από τον Ελληνικό Οργανισμό Περιβάλλοντος – ΕΟΠ.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες νέοι από την Τουρκία και από την Ελλάδα θα έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις, να συζητήσουν, να συμμετέχουν σε εργαστήρια, ομαδικές συζητήσεις, παρουσιάσεις, χρησιμοποιώντας κάθε είδους μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι γενικοί στόχοι του έργου βασίζονται στην προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των νέων, στην ενθάρρυνση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ τους από διαφορετικές χώρες, την ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις παγκόσμιες περιβαλλοντικές προκλήσεις και την κλιματική αλλαγή καθώς και στην διαμόρφωση πακέτου εκπαιδευτικών εργαλείων για την ανάπτυξη «πράσινων» δεξιοτήτων και συμπεριφορών.

Η δράση ευελπιστεί να ευαισθητοποιήσει, μέσω της ενημέρωσης και της συμμετοχής και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν «πράσινες» δεξιότητες και συμπεριφορές βάσει των οποίων θα δραστηριοποιηθούν στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Οι νέοι, κατά τη διάρκεια της δράσης, θα έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία με σκοπό να αντιληφθούν τις περιβαλλοντικές προκλήσεις και τους τρόπους με τους οποίους η ίδια η πολιτεία τις αντιμετωπίζει.

Την έναρξη του προγράμματος θα κάνει η πρόεδρος ΔΣ του ΕΟΠ, κ. Θέκλα Παρασκευούδη. Στην συνέχεια, ειδικοί σε περιβαλλοντικά θέματα, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι φορέων θα συμβάλλουν με τις εισηγήσεις τους στην ενημέρωση και στον προβληματισμό των συμμετεχόντων.

Ο διάλογος και η ανταλλαγή θα ενθαρρύνει την αμοιβαία κατανόηση και το σεβασμό προς τη διαφορετικότητα. Οι συμμετέχοντες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Τουρκία, θα καλλιεργήσουν την ταυτότητά τους ως πολίτες συνειδητοποιημένοι σε θέματα περιβαλλοντικής προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.eop.org.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου