Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Τσίπρας: Αργά ή γρήγορα θα είμαστε κυβέρνηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, τονίζει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως αργά ή γρήγορα θα δοθεί αυτή η ευκαιρία.
 

«Κανένας άλλος εκτός από εμάς δεν μπορεί να εφαρμόσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, γιατί δεν έχουμε υποστεί φθορά ούτε είμαστε διεφθαρμένοι. Αργά ή γρήγορα θα έχουμε αυτή την ευκαιρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στην πρώτη συνέντευξή του μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει πως το πρόγραμμα διάσωσης δεν είναι βιώσιμο, επισημαίνοντας πως τώρα το αναγνωρίζουν αυτό όλοι. 

Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως η ταχεία άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πώς οι Έλληνες διοχετεύουν την οργή τους για τα μέτρα λιτότητας σε ένα εναλλακτικό πολιτικό κίνημα. Με δεδομένη τη οργή στην Ελλάδα για τα παλιά κόμματα, προσθέτει: «αν δεν υπήρχε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ η εναλλακτική θα ήταν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή». 

«Θα προετοιμαστούμε πολύ καλύτερα για να ασκήσουμε μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση», σημείωσε. «Και προφανώς, για να οργανωθούμε ώστε να διεκδικήσουμε την κυβέρνηση όταν προκύψει η ευκαιρία». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για τα βασικά αιτήματα του κόμματος για την φορολόγηση των πλούσιων φοροφυγάδων και τον περιορισμό της «τεράστιας και απίστευτης σπατάλης στο δημόσιο τομέα» με την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. 

«Έχουμε μιλήσει για την ανάγκη να σταματήσουν οι άνθρωποι να πληρώνονται χωρίς να κάνουν τίποτα, να μειωθεί ο αριθμός των υπουργικών συμβούλων και των κυβερνητικών αξιωματούχων στο μισό και να περιοριστούν οι μισθοί και τα προνόμια των υπουργών και των βουλευτών», είπε. 

Ο Α. Τσίπρας είπε πως αντιτέθηκε στους όρους της δανειακής σύμβασης γιατί δεν βοήθησε το μέσο Έλληνα που υπέφερε περισσότερο από τη λιτότητα και την ύφεση. «Είναι διάσωση για τις τράπεζες και ναυάγιο των αναγκών της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας», τόνισε. 

Τέλος, έστειλε άλλο ένα μήνυμα προς τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι δεν πρέπει να συνεχίζει να υποστηρίζει τα ‘βάρβαρα’ μέτρα λιτότητας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου