Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ μετακομίζει στην… Κλαυθμώνος


Οι πρωτόγνωρες ιστορικά στιγμές τις οποίες βιώνει το ΠΑΣΟΚ, λόγω της διπλής εκλογικής συντριβής του, στις 6 Μαϊου και στις 17 Ιουνίου, οδηγούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε απρόβλεπτες κινήσεις και μεγάλες αλλαγές. Λένε ότι σχεδιάζει να αλλάξει το όνομα του ΠΑΣΟΚ, να βάλει ορκωτούς λογιστές για να ελέγξει την παπανδρεϊκή περίοδο, να πτωχεύσει προκειμένου να αποφύγει τα τεράστια χρέη.

Ας το δούμε λίγο πιο ψύχραιμα. Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη πτωχεύσει, πολιτικά και ιδεολογικά. Αφού βέβαια πρώτα… άλλαξε τα φώτα του ελληνικού λαού και του μέλλοντός του. Με το να αλλάξει όνομα και έμβλημα, λίγα πράγματα θα καταφέρει. Το πιθανότερο είναι να εξοργίσει περισσότερο την ελληνική κοινωνία. Και στις επόμενες εκλογές, να βρεθεί με μονοψήφια ποσοστό.
Ακούγεται επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ θα μετακομίσει. Θα αφήσει την Ιπποκράτους και θα επιστρέψει στη Χαριλάου Τρικούπη, λόγω του δυσβάσταχτου ενοικίου. Εκείνο φυσικά που δεν λέγεται, τουλάχιστον όχι δυνατά, είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ… γίνεται έξωση, επειδή έχει να καταβάλλει πολλά ενοίκια στην Ιπποκράτους.
Εδώ, το μέλλον γίνεται ενδιαφέρον. Αντί να μετακομίσει στη Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να κοιτάξει… προς τα κάτω. Και να βρει γραφεία στην πλατεία Κλαυθμώνος. Πολύ πιο αντιπροσωπευτική της ιστορικής διαδρομής του Κινήματος. Αφού επί σειρά ετών, έκλαψε η Ελλάδα, για τον εθνικό αποπροσανατολισμό από το ΠΑΣΟΚ, σήμερα ήρθε η ώρα του ΠΑΣΟΚ να κλαίει. Για το κατάντημά του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου