Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Σταμάτης: Το δυνατό χαρτί του Σαμαρά


Δημήτρης Σταμάτης και Αντώνης Σαμαράς. Βίοι παράλληλοι στην πολιτική και την ίδια την ζωή. Δύο συνεργάτες πάνω από 20 χρόνια, καθώς ο νέος υπουργός Επικρατείας τον ακολούθησε στην Πολιτική Άνοιξη, αλλά υπήρξε συνοδοιπόρος του και τα χρόνια της "πολιτικής ερήμου" του νέου πρωθυπουργού. Πιστός φίλος και πολύτιμος συνεργάτης, μοιραζόταν πάντα τις σκέψεις του και τις πολιτικές του αναλύσεις με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πάντα υπολόγιζε και λάμβανε σοβαρά υπ όψιν του την γνώμη του Σταμάτη.


Ο νέος Υπουργός Επικρατείας σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.Εξελέγη μάλιστα δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς το 1978, ενώ υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς κατά τις εκλογικές αναμετρήσεις του 1982 και 2002.

Το 1985 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Επανεκλέχθηκε τρεις φορές ακόμη βουλευτής κατά τις εκλογικές αναμετρήσεις των ετών 1989 – 2000.

Το 2004 ήταν υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε υποδιοικητής της Πολιτικής Αεροπορίας, Διοικητής της Πολιτικής Αεροπορίας, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και πρόεδρος του ΗΛΠΑΠ.

Σήμερα από την θέση του υπουργού Επικρατείας, θα έχει για μια ακόμη φορά επιτελικό ρόλο στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, αποτελώντας τα μάτια και τα αυτιά του πρωθυπουργού για το νέο σχήμα και δίνοντας τις πολύτιμες συμβουλές του στον πρωθυπουργό, όπως έκανε πάντα.

Εξάλλου αυτό που τον χαρακτήριζε πάντα ήταν πως λειτουργούσε σαν η ήρεμη δύναμη και είχε πάντα καθαρό μυαλό στην διαχείριση των κρίσεων, στοιχείο πολύτιμο την περίοδο αυτή, τόσο για τον Αντώνη Σαμαρά όσο και για την Ελλάδα, η οποία έχει ανάγκη από ψυχραιμία και λύσεις μέσα στον λαβύρινθο των προβλημάτων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου