Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Τα φαβορί για τις κυβερνητικές θέσεις

Αναβαθμισμένη αναμένεται να είναι η συμμετοχή τεχνοκρατών σε κρίσιμα υπουργεία και σε τομείς-κλειδιά, στο νέο κυβερνητικό σχήμα. 

Τα ονόματα που ακούγονται για σημαντικές θέσεις στο οικονομικό επιτελείο, που θα αναλάβει και το μεγαλύτερο βάρος στην κυβέρνηση αυτή είναι, όπως δημοσιεύει το Έθνος, τα εξής:



Στο υπουργείο Οικονομικών για τη θέση του επικεφαλής «μπήκε στο τραπέζι» το όνομα του Γ. Στουρνάρα.

Για τη θέση υπουργών αναπληρωτών, ισχυρές πιθανότητες συγκεντρώνουν οι Γ. Ζανιάς και Γ. Μουρμούρας, ενώ υφυπουργός αναμένεται να οριστεί ο Χρ. Σταϊκούρας.

Στο κυβερνητικό σχήμα (πιθανόν στο υπουργείο Ανάπτυξης) θα είναι ο Κ. Χατζηδάκης, ενώ για τουπουργείο Εσωτερικών το όνομα που προτάθηκε από τη Δημοκρατική Αριστερά και δεν υπήρξε αντίρρηση από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό του καθηγητή (και υπηρεσιακού υπουργού) Αντ. Μανιτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικότατες πιθανότητες συμμετοχής στο κυβερνητικό σχήμα έχουν επίσης ο Κων. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος θα τοποθετηθεί πιθανώς στο υπουργείο Παιδείας, ο Κυρ. Μητσοτάκης στο υπουργείο Υποδομών ή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, η Ολ. Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Τουρισμού, που θα επανασυσταθεί, και ο Αλ. Τουρκολιάς στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Το όνομα του Αντ. Ρουπακιώτη ακούγεται για τη θέση του υπουργού Απασχόλησης, ενώ πιθανόν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να παραμείνει ο Ναπ. Μαραβέγιας.

Για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ως λύση κοινής αποδοχής φαίνεται ότι προκρίνεται ο Λ. Οικονόμου, ο οποίος είναι αποδεκτός και από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Χαρ. Αθανασίου, αλλά μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν έχει «κλειδώσει», καθώς υπήρξαν ενστάσεις από την πλευρά του Φ. Κουβέλη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου