Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ποιοι “βλέπουν” υπουργεία από τη ΝΔ


Η Χριστίνα Κοραή υπογράφει σήμερα στη “Real News” ρεπορτάζ για τις πρώτες σκέψεις του Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε μια μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, η εφημερίδα εκτιμά ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα αποτελείται από 17 υπουργεία, και θα αριθμεί συνολικά 35 υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς. Πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας, από τη στιγμή που θα είναι πρώτο κόμμα, είναι να κρατήσει τα βασικά υπουργεία, χωρίς να αποκλείει και την παρουσία σε αυτά αναπληρωτών από τα άλλα κόμματα τα οποία θα έχουν συμφωνήσει να συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Σε επίπεδο προσώπων, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίζεται ως “μπαλαντέρ”, για την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, και τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.
Η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται ως υποψήφια για το υπουργείο Εξωτερικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για το υπουργείο Εσωτερικών, ο Κωστής Χατζηδάκης για το υπουργείο Ανάπτυξης, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης για το υπουργείο Μεταφορών, η Όλγα Κεφαλογιάννη για το υπουργείο Τουρισμού, ο Νίκος Νικολόπουλος για το υπουργείο Εργασίας.
Για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου προαλείφεται ο Γιάννης Μιχελάκης, εφόσον υπάρξει συμφωνία και των άλλων κυβερνητικών εταίρων, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου δίπλα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα βρεθούν οι Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Σταμάτης.
Το όνομα του Τάκη Μπαλτάκου ακούγεται για το νευραλγικό πόστο του Γενικού Γραμματέα της νέας κυβέρνησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου