Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Από την ΚΝΕ και τον Συνασπισμό, στον Σημίτη και τον ΓΑΠ και από αυτούς στον Μάνο και τον Τζήμερο!

«Πραγματικό κίνδυνο» χαρακτήρισε σήμερα η υποψήφια βουλευτής του συνασπισμού «Δράση - Δημιουργία Ξανά»,Αντιγόνη Λυμπεράκη, το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, είτε με κυβέρνηση Τσίπρα, είτε με κυβέρνηση Σαμαρά.


Ωστόσο, η καθηγήτρια Οικονομικών μπορεί σήμερα ενόψει εκλογών να δηλώνει υπέρμαχος του ευρώ, πριν αρκετά χρόνια όμως φώναζε συνθήματα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως μέλος τότε της ΚΝΕ και εν συνεχεία του ΚΚΕ. Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δράσης του μνημονιακών Στέφανου Μάνου- Θάνου Τζήμερου στα νιάτα της ήταν ενεργή για κάτι περισσότερο από 20 χρόνια στο Κομμουνιστικό κόμμα και βρισκόταν στη πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κεφαλαίου.

Απογοητευμένη όμως από την εσωστρέφεια της ΚΝΕ- όπως λέει, προσχώρησε στον Συνασπισμό ως νέος πόλος μιας πιο διαλλακτικής συνιστώσας. Για αρκετά χρόνια δεν κρατούσε κρυφές ούτε από τους φοιτητές της στο Πάντειο της κεντροαριστερές απόψεις της. Έστω και αν γοητεύτηκε από τον εκσυγχρονισμό του Κώστα Σημίτη και στη συνέχεια από το… πνεύμα του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τη διόρισε στο ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ, το 2004, ενώ το 2011 συμμετείχε στον πολιτικό όμιλο «Κοινωνικός Σύνδεσμος» του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη.

Σχεδόν εν μία νυκτί συνειδητοποίησε ότι η κεντροαριστερά δεν είναι ο πολιτικός χώρος που την αντιπροσωπεύει, και αυτό διότι γνώρισε τον Στέφανο Μάνο γοητευμένη από τις ιδέες του. Έτσι, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δράσης και της Δημιουργίας Ξανά, η ανατρεπτική κάποτε Αντιγόνη Λυμπεράκη διατυμπανίζει την αναγκαιότητα του ευρώ στην ελληνική οικονομία, την άμεση απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, την ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων φορέων και δομών και τα... οφέλη του Μνημονίου στην ελληνική κοινωνία.

Απορίας άξιο είναι βέβαια για πολλούς πώς και η κυρία Λυμπεράκη δεν «φλέρταρε» και με τη Νέα Δημοκρατία επηρεαζόμενη από το οικογενειακό της περιβάλλον. Για την ακρίβεια είναι η κόρη της αδερφής του επίτιμου πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αρτεμισίας Λυμπεράκη.

Όπως είναι γνωστό, η κυρία Λυμπεράκη θα αναμετρηθεί πολιτικά στις εκλογές με την εξαδέλφη της καθώς τουψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ., ηγείται η πρώτη της εξαδέλφη της, Ντόρα Μπακογιάννη. Εκτός πολιτικής σκηνής, η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι περισσότερο γνωστή ως καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αλλά και δραστήριο μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Action Aid, της οποία ηγείται η άλλη κόρη του Μητσοτάκη, η Αλεξάνδρα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου