Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Περικλής Πηλίδης, ο νέος επικοινωνιολόγος του Αντώνη Σαμαρά


Ενα νέο πρόσωπο προστίθεται στην ομάδα επικοινωνίας του Αντώνη Σαμαρά, ο εκ Θεσσαλονίκης Περικλής Πηλίδης που θα αναλάβει να εκσυγχρονίσει την εικόνα της ΝΔ και να της προσδώσει θετικό λόγο ελπίζοντας στην κατάκτηση της πρωτιάς τον Ιούνιο.


Ο Περικλής Πηλίδης έγινε γνωστός στην Αθήνα και στον χώρο της ΝΔ όταν το 2000 τον κάλεσε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος να αναλάβει το λίφτινγκ της παράταξης επί Κώστα Καραμανλή, χαρίζοντάς του έτσι δύο νίκες. Πριν από ένα χρόνο ο κ. Πηλίδης ανέλαβε να αλλάξει το λογότυπο του κόμματος καταργώντας τον πυρσό που είχε επιβληθεί από το 1974.
Για τρίτη φορά επεμβαίνει τώρα προκειμένου να ανανεώσει την εικόνα της ΝΔ αφού κρίθηκε ότι παρουσιάζει δύο μειονεκτήματα:
  • τα περισσότερα κεντρικά πρόσωπα δείχνουν «παλαιά» αφού πολιτεύονται πολλές δεκαετίες (Πολύδωρας, Μειμαράκης, Δήμας)
  • ο πολιτικός λόγος που εκφέρεται βγαίνει άκρως συντηρητικός ενώ δεν πρέπει να δοθεί η αίσθηση περί «παλινόρθωσης της Δεξιάς»
Ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει κίνδυνος να συσπειρωθεί η Κεντροαριστερά απέναντί του αν συνεχιστεί η πόλωση που έχει ξεκινήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναζητείται τώρα ένας μετριοπαθής δρόμος που θα συνεχίσει να συσπειρώνει την παράταξη χωρίς να διώχνει τους κεντρώους ψηφοφόρους. Επιτελείς της Συγγρού εκτιμούν ότι, για μια ακόμη φορά, η εκλογική μάχη θα κριθεί στο Κέντρο και φοβούνται ότι η πολιτική οξύτητα ωφελεί την Κεντροαριστερά παρά την αποδομεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου